Wat is voor jou een piekmoment? Het plaatsen van de piek op de kerstboom? Of het naar beneden skiën vanaf de top van de berg tijdens wintersport? Wij voegen er graag een paar zomerse hoogtepunten aan toe...

Picpoul de Pinet
Afkomstig uit het Occitaans dialect (uit de Languedoc regio), doelt men met picpol op een hoger gelegen groeiplaats of piek. Daarnaast ontleent de druivensoort picpoul er zijn naam aan. Nabij het plaatsje Pinet maakt de familie Jourdan op de hogere en hoogste plateaus een lip-smacking versie van hun Picpoul de Pinet, aldus het gezaghebbende Decanter Wine Magazine die de wijn bij de Top whites to try van de regio plaatst! Heerlijke, ronde, frisse wijn met florale en citrus aroma's en een subtiele ziltigheid.

Perfect als apéritief en met een plateau fruits de mer is een zomers hoogtepunt gegarandeerd!

Domaine Félines Jourdan - Picpoul de Pinet
€ 9,50

Anne Gros
Minerve staat te boek als één van de mooiste plaatsjes in Frankrijk en de Minervois streek is er zelfs naar vernoemd. Wat zou het dan prachtig zijn als deze status zich ook zou spiegelen in de wijnen uit de streek. De al vele jaren in de Bourgogne actieve, Anne Gros is één van de meest gerespecteerde wijnmaaksters in de wereld. Samen met haar getalenteerde man Jean Paul Tollot maakt ze sinds 2008 zowel topwijnen in de Bourgogne alsmede in de Minervois. Van de verschillende bottelingen die ze hier maken mag hun Minervois-Les Carrétals gezien worden als een Grand Cru uit de Languedoc. Aan de basis van deze, op kleine schaal geproduceerde wijn, staat een perceel carignan druiven die al in 1909 zijn aangeplant! Zorgvuldig en op het juiste tijdstip handmatig oogsten en rijping op luxe eiken vaten geeft een delicate fruitige, kruidige wijn met frisheid. 'Bourgondische elegantie gekoppeld aan Minervois karakter ' aldus Decanter, die deze wijn eveneens plaatste bij de Top reds to try. Ofwel: je glas wordt gevuld met onvergetelijke wijnmomenten.

Een piek in het aardse bestaan! Aan tafel met verfijnde vleesgerechten.

Domaine Anne Gros & Jean Paul Tollot - Minervois-Les Carrétals
€ 37,95