Graag gaan wij samen met jou op ontdekkingsreis in onze winkel. Met meer dan 800 wijnen in onze winkel valt er genoeg te ontdekken. En niets is leuker om dat met een glas in de hand te doen!

Wij kiezen voor een toegankelijke concept om met veel nieuwe mensen kennis te maken, en daarom houden we ook de kosten laag. Dit is dus dé manier om een vriend of vriendin, vader of moeder uit te nodigen en samen een avond in wijn wilt verdiepen.

Je betaalt slechts € 25,-p.p. voor een geheel verzorgde proeverij en bij aanschaf van minimaal € 150,- aan wijn ontvang je het inschrijfgeld al terug!

Ja, over smaak valt te twisten!

Maak de keuze eens niet op basis van het etiket, maar gewoon jouw smaak!

Alle proeverijen vinden plaats in de winkel aan de proeftafel met Riedel glaswerk onder professionele begeleiding van Sigurd Snoeys (oud top sommelier, eigenaar Wijnkoperij de Gouden Ton Rotterdam).

Donderdag 30 augustus, 19 – 22 uur

Chardo ja!

Chardonnay, aanbeden of verfoeid. De meest gevraagde witte druif met vele gezichten. Vaak bekend als allemansvriend maar met een gebrek aan karakter of een overdaad aan houtgebruik voor die boter en karamel smaken. Tegelijkertijd is het ook de druif waar de prachtige wijnen uit de Bourgogne mee gemaakt worden. Wij gaan ontdekken wat er nog meer aan prachtige stijlen te vinden zijn op de wereld. Voortaan kies je Chardonnay om de juiste redenen!

Donderdag 13 september, 19 – 22 uur

Pinot waar?

We ontdekken de wereld van wijn met als basis de rode Pinot Noir druif. De Pinot Noir is een schoolvoorbeeld om uit te leggen wat herkomst laat zien in smaak en stijl. Een verrassend leuke proeverij met deze boeiende druif, waarna je een eigen spreekbeurt over ‘terroir’ op de eerstvolgende verjaardag kan houden.

Zaterdag 22 september, 13 – 15 uur

The white (secret) edition

10 verrassende witte wijnen die je waarschijnlijk nog niet kende. Inheemse druivensoorten die niet altijd de bekendheid krijgen die ze verdienen. Wijnmakers met een bijzonder verhaal en druiven een even bijzonder karakter. Een geweldige proeverij waarbij er een wereld, met wellicht nieuwe favorieten, open gaat!

Vrijdag 5 oktober, 19 – 22 uur

Bio logisch?

We duiken in de wereld van de Biologische en ook zeker biodynamische wijnbouw(druiventeelt). Wat maakt het nu zo bijzonder en wat komt er allemaal bij kijken. Ik heb het voorrecht heel veel bezoeken aan en gesprekken met biologisch en biodynamisch producerende wijnmakers te hebben gehad. Het is zeker niet de makkelijkste keuze voor een wijnmaker maar zeker wel de mooiste. We laten onze geitenwollen sokken thuis en maken kennis met de wijnmakers van nu en ook zeker die van een gezonde toekomst.

Zondag 14 oktober, 13 – 17 uur

Grote Najaarsproeverij

Entree: Gratis
Locatie Garage Rotterdam
Goudsewagenstraat 27, 3011 RH Rotterdam

We ontvangen u in de inspirerende tentoonstellingsruimte Garage Rotterdam voor onze grote Najaarsproeverij. Veel te proeven, mooie kortingen en vele extra's!

Aanmelden niet nodig, entree GRATIS..

Vrijdag 25 oktober 19 -22

Puur voor als je niet van hout houdt.

Precisie, perfectie, passie.

Wijnen als een verfijnde balletvoorstelling en niet als een Rodeo Road show.

Een avond voor fijnproevers, met uitdagingen op smaakgebied. Pure wijnen, biologisch en zelfs bijna allemaal biodynamisch gemaakt en zelfs een enkele vin nature. Zonder houtrijpingskarakters proef je de natuur en het wijnmakersvak pur sang in je glas. Met een diepe buiging en bijzonder veel enthousiasme laten we je graag kennis maken met deze pure wijnen.

Zaterdag 27 oktober 13 -15

The red (secret) edition

10 verrassende rode wijnen waar je waarschijnlijk nooit eerder geproefd hebt. Ondergewaardeerde lokale druivensoorten die vaak onbekend zijn, maar daarom ook onderschat. Ontdek waar in onze winkel de schatten zijn verborgen. Dit delen we niet met iedereen vanwege de soms beperkte voorraad. Een proeverij waarvan je geen spijt krijgt.

Vrijdag 2 november 19 – 23 uur

The Wine Folly experience (spoedcursus Wijn: proeven & weten)

Regelmatig horen wij van klanten dat ze wel zin hebben om zich meer te verdiepen in wijn maar geen tijd hebben voor een hele cursus. En laat dat nu nét zijn waar wij ook zin in hebben!

Aan de hand van het visueel sterke en interessante wijnproef basisboek ‘Wine Folly’ gaan we aan de slag.

We hebben aandacht voor technische aspecten: diverse wijn-maaktechnieken, herkomst, klimaat en welke andere elementen die van belang zijn om van druivensap wijn te maken.

En natuurlijk ook voor de praktijk: temperatuur, glaswerk, moment en smaakcombinaties.

Ons doel is dat je na deze twee avonden beter kunt onderscheiden wat je favoriete wijn is en waarschijnlijk weet je dan ook waarom.

Let op: de plaatsen zijn beperkt en inschrijvingen gaan snel.

Prijs per persoon: € 55,- per persoon incl het boek Wine Folly (t.w.v. € 22,99). Je proeft een hele serie wijnen ondersteund door veel visuele input. Deze avond proef je uiteraard uit RIEDEL glaswerk en de avond wordt professioneel begeleid door Sigurd Snoeys. (sommelier en eigenaar van Wijnkoperij de Gouden Ton Rotterdam)

Inschrijven via rotterdam@degoudenton.nl

Een persoonlijke Wine Folly Experience is ook te boeken vanaf 8 personen voor een groepstarief. Meer info? Stuur gerust een mail via rotterdam@degoudenton.nl

Dinsdag 6 november

Ambachthuys en Oostenrijkse wijnen.

Na het enorme succes van het diner bij restaurant het Ambachthuys met Famille Perrin/Beaucastel is het nu aan onze Oostenrijkse wijnmakers.

Wederom gaan we met Dimitri Roedoe aan de slag om nu de wijnen van Fred Loimer, Gernot Heinrich, Fritz Wieninger te combineren met een aantal mooie gerechten. Gezien de heren erg veel mooie wijnen maken houden we eerst nog een inloop proeverij voorafgaand aan het diner.

Meer informatie volgt via de mail en proefagenda online.