Hertenstoof

Bron: Oh My Foodness

Ingredienten voor 2 personen hertenstoof met rode wijn:

  • 300 gram hertenpoulet
  • 4 sjalotten
  • 100 gram champignons
  • 1 kleine winterpeen
  • 1 eetlepel bloem
  • 2 laurierblaadjes
  • 3 kruidnagels
  • 2 takjes tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • 100 milliliter rode wijn
  • 500 milliliter wildfond
  • 1 plakje ontbijtkoek
  • peper en zout

Bereiden:

1. Snijd de hertenpoulet in hapklare stukken en bak deze in een beetje boter in een braadpan aan tot het van de buitenkant bruin kleurt. Voeg een eetlepel bloem aan het vlees toe en schep dit even goed om.

2. Ontdoe de sjalotten van de schil maar laat ze heel. Snijd de champignons en wortel in plakjes en voeg de groenten samen met de laurierblaadjes en kruidnagels aan het vlees toe. Bak dit een minuut of vijf mee.

3. Blus het vlees en de groenten met de rode wijn en laat de alcohollucht verdampen.

4. Schenk de wildfond in de pan en voeg hier de takjes tijm en rozemarijn aan toe. Doe de deksel op de pan en laat de hertenstoof zo’n 2,5 – 3 uur op laag vuur stoven terwijl je af en toe roert.

5. Proef na 2,5 uur of het vlees gaar is en breng de stoofschotel op smaak met peper en zout.

6. Leg een plakje ontbijtkoek in de stoofschotel en roer dit erdoor tot de koek volledig opgenomen is. Serveer de stoofschotel direct.

Je kunt deze hertenstoof ook al een dag van te voren maken. Laat de stoofschotel dan in de pan met deksel in de koelkast staan. Nog verder van te voren maken kan ook, vries de hertenstoof dan in en laat hem de dag voordat je hem wilt serveren in de koelkast ontdooien. Verwarm de stoofschotel vervolgens op laag vuur met de deksel op de pan.

Combineer met:

Rode wijn: Masseria Li Veli - Garrisa Susumaniello Salento

Masseria Li Veli

Jeroen van De Gouden Ton in Laren wenst jou hele fijne feestdagen toe! 

Jeroen - DGT Laren