Kipfilet in Amandelroomsaus

Bron: Smulweb

Bereidingstijd: 30-60 min

Ingredienten voor 6 personen voor de kipfilets met amandelroomsaus

  • 100 g. amandelen
  • 6 kipfilets van ca. 200 g. 50 g. 
  • Boter
  • 1 schoongemaakte en kleingesneden ui
  • 1 schoongemaakte en in kleine stukjes gesneden groene paprika
  • 1 ontvelde en in klein stukjes gesneden tomaat,
  • 1 uitgeperste knoflook
  • 1,5 dl kippebouillon
  • Zout
  • Peper
  • 1 dl slagroom
  • 1 in kleine partjes gesneden tomaat
  • Peterselie

Bereiden:

  1. Wentel de kipfilets door de gemalen amandelen en houd de over gebleven, gemalen amandelen apart.
  2. Verhit de boter in een pan en bak de kipfilets rondom bruin. Haal de kip uit de pan en houd ze apart.
  3. Fruit de kleingesneden ui in ca. 3 minuten in het in de pan achtergebleven bakvet.
  4. Voeg de paprika, tomaat en de knoflook toe en fruit alles nog ca. 2 min.
  5. Voeg de kippebouillon, wat zout, peper en de overgebleven gemalen amandelen toe.
  6. Breng alles onder voortdurend roeren aan de kook.
  7. Leg de kip in de pan en draai het vuur laag.
  8. Leg een deksel op de pan en laat de kipfilets ca. 15 minuten zachtjes koken tot ze gaar zijn.
  9. Leg de kip op een schaal en houd ze warm.
  10. Voeg onder voordurend roeren de slagroom beetje bij beetje aan de suas toe en laat alles ca. 5 minuten doorkoken tot de saus enigszins gebonden is.
  11. Schenk de saus over de kipfilets en garneer het gerecht met partjes tomaat en toefjes peterselie.

Serveertip:

Serveer met gekookte rijst en een salade

Combineer met:

Witte wijn: Pieropan - Soave Classico La Rocca

Pieropan

Bas van De Gouden Ton in Heemstede wenst jou fijne feestdagen toe!

De Gouden Ton Heemstede - Bas