Tonijntartaar

Bron: Beaufood.nl

Ingredienten voor 2 personen voor de tonijntartaar met avocado en sesam:

  • 300 gr verse tonijn
  • 1/2 rode ui – gesnipperd
  • 1 avocado
  • sap van een part citroen
  • 1 tl sesam olie
  • 1 el geroosterde sesamzaadjes + extra voor erop
  • paar takjes verse dille
  • 2 tl zure room
  • optioneel: vier geroosterde sneetjes stokbrood voor erbij

Bereiden:

1. Snijd de tonijn in hele kleine blokjes. Doe hetzelfde met de avocado.

2. Neem een grote kom en schep hierin de tonijn, avocado, citroensap, sesamzaadjes en sesam olie door elkaar. Breng op smaak met een snuf peper en zout.

3. Leg de kookring op een bord en schep de helft van het tonijnmengsel erin. Druk aan met een lepel en schuif de ring er voorzichtig weer af. Maak zo ook het tweede tartaartje.

4. Strooi nog wat sesamzaadjes over de tartaartjes en sluit af met op elke tonijn tartaar een theelepel zure room en dille.

Combineer met: 

Witte wijn: Stark-Condé - The Field Blend White

Stark-Condé

 

Ian en Willem van De Gouden Ton in Oegstgeest wensen jou hele fijne feestdagen! 

Willem - De Gouden Ton