Zeebaars

Bron: Miljuschka.nl

Bereidingstijd: 45 min

Ingrediënten voor 2 personen voor de Zeebaars in Zoutkorst:

  • 1 grote wilde zeebaars
  • 5 takken dille of andere kruiden
  • 1 citroen in plakjes
  • zout en peper
  • 1,5 kilo grof zeezout
  • 5 eiwitten

Bereiden:

1. Verwarm de oven voor op 200˚C

2. Maak de zeebaars schoon door de ingewanden te verwijderen. Spoel de vis onder koud stromend water schoon en dep droog met een stukje keukenpapier. Of vraag aan de visboer of hij de vis wil schoonmaken. Vul de zeebaars met de kruiden en plakjes citroen en breng op smaak met zout en peper.

3. Meng de 1,5 kilo zeezout met de eiwitten. Schep wat van het mengsel op de bodem van een ovenschaal en leg de vis erop. Verdeel de rest van het zoutmengsel over de vis.

4. Verpak de vis goed in zout en druk het aan.

5. Plaats de vis in het midden van de oven en bak hem in circa 35 minuten gaar.

6. Haal de vis uit de oven, sla de zoutkorst aan tafel stuk met een hamer - dat ziet er natuurlijk spectaculair uit.

7. Haal het zout van de vis en verwijder het visvlees voorzichtig van de graat.

Combineer met:

Witte wijn: Merlin - Saint Véran ‘Côte Rotie’

Merlin - Saint Véran ‘Côte Rotie’

 

Michael en Sasha van De Gouden Ton in Oosterhout wensen je hele fijne feestdagen! 

Michael en Sasha - De Gouden Ton Oosterhout