Het jaar 2020 is een succesvol rosé jaar geweest! De afgelopen zomer heeft iedereen volop genoten van rosé, zowel thuis als – gelukkig- weer op het terras. Met nog een aantal zomerse dagen in het vooruitzicht, vertellen we graag over onze rosé top 5 van 2020.

Bekijk hier onze rosé top 5 van 2020

 

Domaine St. Felix - Rosé Cuvée Pierre Martin (€ 6,75)

De hardloper en huisrosé binnen ons assortiment. Deze allemansvriend met goede prijs-kwaliteitsverhouding is perfect voor op een feestje of bij de barbecue. Een typische rosé voor de mooiste zonnige dagen, van de lente tot de herfst.

Bekijk deze wijn

Miraval - Côtes de Provence Rosé (€ 19,95)

Op nummer 2 staat de Miraval Rosé, ook een vertrouwde rosé in ons assortiment. Brad Pitt en Angelina Jolie zijn de eigenaren van dit wijnhuis in de Provence. Prachtige, aromatische neus boordevol vers fruit en lentebloemen en een ziltige en minerale afdronk.

Bekijk deze wijn

Triennes - Rosé Méditerranée (€ 12,50)

De ‘Rosé van het jaar 2020’ namens Proefschrift.nl! Deze rosé komt uit de Var, een gebied dat net iets buiten Provence ligt. Bourgogne grootmacht Domaine Dujac is de eigenaar van dit domein. Gastronomische rosé boordevol rood fruit en frisheid.

Bekijk deze wijn

Domaine de Jale - Rosé La Moure Côtes de Provence (€ 16,95)

De hoogste nieuwe binnenkomer binnen deze top 5! De Rosé La Moure komt ook uit de Provence, het gebied voor rosé in Frankrijk. De 2 zussen Anne en Marie produceren deze rosé met groot respect voor het terroir en de omgeving. Aroma’s van rode bessen, rozenblaadjes en een lichte kruidigheid.

Bekijk deze wijn

Famille Perrin - Luberon Rosé (€ 7,99)

De Famille Perrin, o.a. bekend van het fameuze Château de Beaucastel, is de producent van deze rosé. Aroma’s van rijpe grapefruit en vlierbessen maken dit de perfecte rosé voor een mooie nazomerdag. 

Bekijk deze wijn


Benieuwd welke rosé het beste bij jou past? Start de chat op onze website of kom naar een van onze winkels voor gratis wijnadvies.