In het graafschap West Sussex, in het zuiden van Engeland, werkt Nyetimber aan het volbrengen van een belangrijke missie: sparkling wine maken van Engelse bodem die kan wedijveren met de allerbeste mousserende wijn ter wereld.

Sparkling wines van uitzonderlijke kwaliteit

Het Nyetimber-domein kent een rijke geschiedenis, die begint in 1086 als het landgoed onder de naam Nitimbreha wordt genoemd in het door Willem de Veroveraar samengestelde Domesday Book. 900 jaar later, in 1986, worden de eerste wijnstokken – chardonnay, pinot noir en pinot meunier – geplant door het Amerikaanse echtpaar Stuart en Sandy Moss. Zij zijn de eersten die een Engelse mousserende wijn maken met deze drie Champagne-druivenrassen en die een single vineyard mousserende wijn uitbrengen, de Tillington. Het pionierswerk is een succes: hun eerste vintage wordt bejubeld en bekroond met de titel Beste Blanc de Blancs. Eric Heerema, de huidige eigenaar en CEO, is sinds 2006 de drijvende kracht achter Nyetimber. Door zijn streven om mousserende wijnen van uitzonderlijke kwaliteit te produceren, wint Nyetimber nog veel meer nationale en internationale prijzen. Eens temeer een bevestiging van de topkwaliteit van deze spannende sparkling wines.

Primeur

Niet alleen de wijnen vallen in de prijzen; ook hoofdwijnmaker Cherie Spriggs zelf wordt in 2018 bekroond met de titel Mousserende Wijnmaker van het Jaar 2018. Een dubbele overwinning, want ze is de eerste vrouwelijke wijnmaker die deze prijs in de wacht sleept én de eerste buiten de Champagne. Daar mag je je hoed voor afnemen.

Nyetimber - Classic Cuvee MV (€ 39,95)

Smakelijke, frisse citrusgeur, kruidige en complexe aroma's met een prachtige ontwikkeling na 3 jaar rijping 'sur lie'.
Ook beschikbaar als magnum (€ 99,00)

Nyetimber - Rosé MV (€ 59,95)

Romige, ronde textuur met aroma’s van rood fruit en specerijen zoals anijs en lavendel.

Nyetimber - Blanc de Blancs (€ 69,95)

De essentie van pure Chardonnay, met in de aanvang delicate bloemen en citrusfruit, gevolgd door subtiele tonen van vanille en toast. Veel kracht en fijne mousse.

Nyetimber - Tillington Single Vineyards (€ 125,00)

De aroma’s van aardbeien en frambozen doen denken aan Brits zomerfruit. Prachtige balans tussen rijkdom, elegantie en verfrissende zuren.

 

Nyetimber - Cuvée 1086 White (€ 175,00)

Een rijk en genereus fruit pallet gecombineerd met een gekarameliseerde toets. Dit is het resultaat van bijna een decenium rijping. 

 

Nyetimber - Cuvée 1086 Rosé (€ 205,00)

Op aanvraag beschikbaar. Pure expressie van rood fruit, met fruitige en zoete tonen. Dit is het resultaat van jaren rijping op zijn eigen gistcellen.