Kwaliteit van de wijn
Verantwoordelijkheid voor het milieu
Trouw aan filosofie

"Duurzaamheid staat centraal in onze filosofie. Het biologisch beheer van de wijngaarden maakt dan ook vanaf dag één onderdeel uit van ons concept. Dat doen we om alle kenmerken van elke wijngaard en het omringende landschap maximaal tot uitdrukking te laten komen in de wijn. Vanaf het begin zijn we dan ook bezig om de kennis over de wijngaarden te vergroten en het werkproces te perfectioneren.

Biologisch werken is belangrijk, maar laat duidelijk zijn dat kennis en begrip van elke specifieke wijngaard daarvoor noodzakelijk is. Want alleen dan kun je – of liever: kunnen wij – anticiperen op de verschillende bijzonderheden van elk van de percelen. Door zo te werken, maximaliseren we de kwaliteit van onze druiven en dus ook de kwaliteit van onze wijnen. In onze werkwijze voelen we dat de druiven de kans krijgen om toe te werken naar maximale expressie en rijkdom, naar een mooie volwassenheid voor de suikers, zuren en fenolen. Onze klanten waarderen en begrijpen onze keuze voor biologische wijnbouw en de kwaliteit van onze wijnen.

Wat ons alleen dwarszit, is dat er niet genoeg onderzoek gedaan wordt naar biologisch afbreekbare producten met een langetermijneffect: voor ons gevoel moeten we nu te vaak behandelingen toepassen met ongewenst veel bodemverdichting tot gevolg. En met het oog op de belasting van het milieu verbruiken we eigenlijk ook te veel brandstof voor de tractoren. Biologisch werken betekent voor ons echt meer dan een label of etiket; het gaat om fundamentele principes, om onderzoek en verdieping.”

D'Encus - Taleia (€ 27,50)

Heldere bleek strogele kleur. In de neus aroma’s van grapefruit, abrikoos, venkel, specerijen en verse toast. In het smaakpalet tonen van citroen, rijpe kruisbessen, appel, wilde kruiden en vanille, die gepaard gaan met een frisse, licht ziltige afdronk.