Alle aandacht voor de natuur
Wijnen zijn puurder
Een uitdaging voor elke wijnmaker

"Wij zijn wijnmakers omdat we graag op het platteland wonen en daar ín en mét de natuur willen werken. En we zijn ons ervan bewust dat de natuur een kostbaar bezit is, waar de mensheid aandacht aan moet schenken. Dat hebben we ook altijd gedaan, maar sinds we gecertificeerd duurzaam werken, is het voor klanten veel zichtbaarder.

Die certificering strekt trouwens verder dan je op het eerste gezicht denkt: het is ook een katalysator die ons hele team scherper maakt op de processen in ons bedrijf. We hebben onze methoden niet radicaal veranderd, maar toch is iedereen zorgvuldiger bij elke stap van het proces. Want dat is niet meer alleen een keuze, het is een verplichting. Dit is ook een van de redenen waarom de certificering leidt tot een onmiddellijke vooruitgang in de kwaliteit van de wijnen. De enige keerzijde is dat het meer tijd vraagt: voor papierwerk, voor het vastleggen van processen en om acties in de wijngaarden en kelder te plannen, organiseren en rapporteren.

Bovendien, hoe raar het ook mag klinken, het lijkt wel of we sinds de certificering serieuzer worden genomen. En het heeft ook de deur opengezet naar nieuwe afzetmarkten en dus ook onze omzet verhoogd. Mede daarom zijn wij van mening dat elk wijngebied weliswaar zijn klimatologische beperkingen kent, maar dat – met het oog op de kwaliteit van de natuur en de wijnen die je voor je klanten maakt – in principe elke wijnmakerij de uitdaging zou moeten aangaan om na te denken over wat goed is voor de planeet.”

Château Bel-Air - Puisseguin Saint-Emilion (€ 17,95)

Donker kersenrood van kleur. Volop gekonfijt rood fruit in de geur, aangevuld met discrete rook- en toastaroma’s. De aanzet is zijdezacht met versmolten tannines en een goede concentratie. De finale is gul, fris en bijzonder aangenaam, met nuances van drop en bosvruchtjes.