Bron: I Love Food & Wine

Een heerlijk licht soepje als smaakmaker tussen het voor- en hoofdgerecht. Je kunt deze paddenstoelenbouillon natuurlijk ook zelf trekken, maar ik vind dat met deze bouillontabletten de paddenstoelensmaak nog net iets beter wordt en het gemak is mooi meegenomen. Je hebt vast al genoeg te doen voor het kerstdiner!

Wijn

CORETTE - Chardonnay

Lichte soep van bospaddenstoelen, vraagt om een zachte en fruitige witte wijn zoals de CORETTE Chardonnay. De wijn heeft subtiele smaken van abrikoos en vanille.

€ 8,95 - Bestel de wijn

Villa Wolf - Pinot Noir

Deze sappige rode wijn van Villa Wolf past ook goed bij de lichte soep. De wijn heeft smaken van kersen en aardbeien en een licht boerse afdronk.

€9,95 - Bestel de wijn

 

Ingrediënten

•  25 gram gedroogde paddenstoelen (bijv. eekhoorntjesbrood of gemengde paddenstoelen)
•  500 gram gemengde verse paddenstoelen
•  2 sjalotjes
•  50 gram roomboter
•  1 teen knoflook
•  blaadjes van 3 takjes tijm
•  zout, versgemalen zwarte peper
•  3 bospaddenstoelen bouillontabletten (AH)
•  5 eetlepels madeira of droge sherry
•  2 eetlepels peterselie, fijngehakt

Recept

Week de gedroogde paddenstoelen ca. 25 minuten in 250 ml warm water. Veeg de verse paddenstoelen schoon met een borsteltje of stukje keukenpapier. Snijd de grote exemplaren in plakjes of verdeel ze in kleinere stukken. Pel en snipper de sjalotjes.

Verhit de boter in een grote koekenpan. Bak de sjalot ca. 2 minuten. Knijp de gedroogde paddenstoelen uit (bewaar het weekvocht). Schep de verse en gedroogde paddenstoelen en tijm door de sjalot en bak nog ca. 5 minuten. Schep af en toe om. Pers de knoflook erboven uit. Breng op smaak met zout en peper.

Verhit 1½ liter water met de bouillontabletten. Voeg het weekwater van de paddenstoelen en de madeira toe. Roer de paddenstoelen erdoor. Schep de soep in warme borden en garneer met peterselie.