Bron: lindenhoff.nl

Stoofpeertjes gekookt in rode wijn zijn een heerlijk kerstrecept. Maar je kan ook een dessert met stoofpeertjes maken, zoals deze flaugnarde. Serveer een zoete dessertwijn bij dit gerecht en je hebt de perfecte afsluiter voor de kerstavond.

Ingrediënten

- 5 portperen
- 2 eieren
- 200 ml volle yoghurt
- 125 gram bloem, gezeefd
- 75 gram suiker
- 1 theelepel gemalen kaneel
- 1 eetlepel ongezouten pistachenoten

Benodigdheden

Ingevette lage taartvorm van 24 cm doorsnede

Bereidingswijze

Bereiden: 15 minuten
Oven: 25-30 minuten

  1. Verwarm de oven voor tot 180 ºC. Laat de peren goed uitlekken en halveer ze in de lengte. Klop een glad beslag van de bloem, de eieren, 50 gram suiker en de yoghurt.
  2. Schenk het beslag in de vorm. Leg de peren in het beslag. Bak de flaugnarde in de voorverwarmde oven in 25-30 minuten goudbruin en gaar.
  3. Meng de resterende 25 gram suiker met de kaneel. Hak de pistachenoten fijn. Bestrooi de flaugnarde uit de oven met de kaneelsuiker en de pistachenoten.

Bijpassende wijnen

Château de Cranne Cuvée Annie Darras Loupiac van Vignobles Lacoste
Perfecte combinatie bij dit zoete gerecht met stoofpeertjes, door de smaken van honing, kweepeer en citroen.

Bekijk de wijn

Papillon de Sauternes van Château Climens
Perfecte combinatie bij dit zoete gerecht met stoofpeertjes, door de smaken van honing, appel en citroen.

Bekijk de wijn

 

Bekijk alle bijpassende wijnen