Vaderdag

VOOR IEDERE VADER EEN EIGEN WIJN

Van alle papa's op de wereld is er niet één hetzelfde. Ze zijn allemaal de beste en de liefste, maar zeer waarschijnlijk worden ze door de kids ook getypeerd als zijnde een; avonturier, patser of wellicht een kunstkenner. Of is hij juist een hipster?

Iedere vader heeft z'n eigen persoonlijkheid en zo is het ook bij de wijnen. We selecteerden er alvast een paar, mocht het juiste karakter er niet bij staan, geen zorgen. Wij hebben voor ieder wat wils.

DE AVONTURIER - Piedra del Mar - Albariño

De kennismakingswijn van het toonaangevende wijnhuis Terras Gauda. De Albariño druif behoort tot de belangrijkste witte druiven van Spanje. Als paps in de sappige, naar citrusfruit geurende aroma's is gedoken en weer boven komt drijven, voelt hij zich als herboren.

Per fles € 9,95

DE PATSER - Altos las Hormigas - Malbec Reserva

Een wijn om mee te imponeren. Wijnmaker Alberto Antonini werd vorig jaar door zijn wereldwijde collega wijnmakers uitgeroepen tot één van de vijf beste op onze planeet! Met deze Argentijnse Reserva geeft hij onder andere zijn visitekaartje af. Vader zijn neusvleugels worden wat opgerekt om plaats te maken voor het scala aan fruit, kruiden en verfijnd houtgebruik. Van de imponerende smaak valt hij zelfs stil, je hebt er geen kind meer aan.

Per fles € 23,50

DE KUNSTKENNER - Enate - Chardonnay '234'

Alle wijnen van Enate hebben de eer een kunstwerk op het etiket te dragen. Alle originelen zijn te bewonderen in de expositievleugel bij de Bodega. Het was de Spaanse schilder Pepe Cerdá die het origineel voor deze wijn maakte. De wijn won twee jaar op rij de Chardonnay du Monde competitie, wat net als het kunstwerk als een unicum beschouwd mag worden.

Per fles € 11,95

DE HIPSTER - Heinrich RED

Geen 'mainstream' hier. Retegoeie rode wijn uit Oostenrijks Burgenland. Super sap voor paps van Zweigelt, Blaufränkisch, St. Laurent en een veegje Merlot druiven. F*cking vet man en het liefst eerst een half uurtje in de koelkast. RED hem wel op tijd, zodat het volle en frisse rode fruit hem tot de ultieme lounge-wijn maakt!

Per fles € 12,50