Wijn basis avond Rotterdam

Wijn basis avond, donderdag 15 en 22 maart

NIEUW

Leuke wijnavonden met inhoud: onze Wine Folly Spoedcursus!

Regelmatig horen wij van klanten dat ze wel zin hebben om zich meer te verdiepen in de wijn, maar geen tijd hebben voor een hele cursus.

En laat dat nu nét zijn, waar wij ook zin in hebben! Na het lezen van het wijnboek Wine Folly zijn we meteen enthousiast geworden om een Wine Folly spoedcursus te organiseren. Een cursus met kwaliteitswijnen met heldere uitleg, maar ook met een luchtigheid én momenten om serieus je neus in het glas te steken.

We gaan aan de slag op een leuke en vooral visueel duidelijke manier om de basiskennis in wijn toe te lichten. Wij gaan zorgen dat je op een betere manier gaat proeven, wijn beter gaat begrijpen en er daardoor nog meer plezier aan gaat beleven. We helpen ook meteen alle sprookjes, broodje aap-verhalen en leugens uit de wereld.

Er is aandacht voor de praktijk: het serveren van wijn; de serveertemperatuur, het glaswerk, het moment en de combinaties. Daarnaast komen de technische aspecten aan bod: diverse wijnmaaktechnieken, herkomst, klimaat en andere elementen die van belang zijn om van druivensap wijn maken.

Ons doel is dat je na deze cursus beter kunt onderscheiden wat je favoriete wijn is en waarschijnlijk weet je dan ook waarom. We verdelen deze grote hoeveelheid informatie en beleving over twee avonden, zodat je rustig de tijd hebt om alles rustig tot je te nemen en alle vragen te stellen.

De spoedcursus start al snel en heeft beperkte plaatsen. Schrijf je gauw in!

  • Donderdag 15 maart 19.00 - 21.30 uur
  • Donderdag 22 maart 19.00 - 21.30 uur

Prijs is € 85,00 p.p. inclusief het boek ‘Wine Folly’ van Madeline Puckette (ter waarde van €22,99). Heb je het boek al? Geen probleem, dan neem je hem zelf mee en ontvang je van ons een mooie fles wijn als extraatje.

Reserveren via rotterdam@degoudenton.nl
Plaats is definitief zodra de betaling is voldaan.

Deze avonden worden gegeven door:
Sigurd Snoeys, Eigenaar Wijnkoperij de Gouden Ton Rotterdam
Oud sommelier van restaurant de Zwethheul** en restaurant Parkheuvel***, en vooral gepassioneerd wijnliefhebber.