castellodiama
Op vrijdag 27 oktober komt Linda Paci van Castello di Ama speciaal voor ons naar Rotterdam. Zij komt de prachtige wijnen van de beroemde wijnproducent laten proeven en het verhaal achter de wijn met u delen.

We proeven deze avond diverse wijnen, de klassieke Chianti wijnen maar ook zeker de Chiuso en Haiku. Speciaal voor deze avond zijn er ook wat oudere jaren te proeven waaronder de L'apparita 2007. Begeleidend serveren we wat kleine hapjes in Toscaanse stijl. 
Na afloop zijn alle wijnen tegen gereduceerd tarief te bestellen aan de kassa.

WAAR: Wijnkoperij De Gouden Ton Rotterdam, Oppert 4a

WANNEER: Vrijdag 27 oktober 2017, aanvang 19.00 uur.

ENTREE: € 40,00 per persoon, gratis voor proefclub en wijnclub-leden. 


Castello di Ama
In het hart van het wijngebied Chianti Classico ligt het befaamde wijngoed Castello di Ama. In 1972 kochten enkele Italiaanse families het gehucht Ama met de bijbehorende 260 hectare grond en Castello di Ama ontstond De eerste wijngaarden werden beplant en in 1982 werd agronoom Marco Pallanti aangenomen om het management van de wijngaarden en olijfboomgaarden over te nemen De kennis die landbouwkundige en wijnliefhebber Marco Pallanti had opgedaan tijdens stages in de Bourgogne, kwam al snel tot uiting bij Castello di Ama Hij maakte een onderverdeling in percelen met eigen karakter, ligging, grondsamenstelling en drainage en behandelde deze ‘crus’ apart. Daarnaast is hij begonnen met het volledig biologisch bewerken van de wijngaarden. 

De l'Apparita Toscana IGT wordt sinds 1985 enkel in de allerbeste jaren gemaakt. In de kelder worden de druiven vervolgens per soort apart geselecteerd, ontsteeld, gekneusd en gevinifieerd Na de alcoholische fermentatie wordt de jonge wijn overgestoken op Franse eikenhouten barriques, waarvan 50% nieuw, om 18 maanden te rijpen De wijn is ondoorzichtig donker en paarsrood van kleur. In de neus intense aroma’s van bramen, rijpe rode kersen, balsamico, jeneverbessen en tabak. In het smaakpalet tonen van rijpe kersen en ander rijp klein zwart fruit, cacao, kruiden en vanille die gepaard gaan met een zeer lange mineralige afdronk met satijnige tannine en elegante zuren.