Ambachtshuys

 

Wijnmakersdiner Perrin/Beaucastel – Restaurant het Ambachthuys

 

Maandag 27 November

In samenwerking met restaurant ‘t Ambachtshuys organiseren we een heel mooi wijnmakersdiner. Mathheu Perrin komt zelf voor deze gelegenheid naar Rotterdam en zal hoogstpersoonlijk de wijnen komen toelichten, van zowel Famille Perrin als het beroemde Château de Beaucastel. De avond begint met een proeverij van 18:30 tot 19:30 uur waar de wijnen open staan op lange tafels. De wijnen kunnen dan op eigen gemak geproefd worden. Om 19:30 uur gaan we aan tafel en heeft Dimitri Roedoe chef/eigenaar een prachtig 5-gangen menu samengesteld, waarbij de bijzonder gastronomische wijnen van Famille Perrin worden gecombineerd.

Reserveren via rotterdam@degoudenton.nl

Wijnproeverij, 5-gangen diner met bijpassende wijnen, water en koffie voor € 75,00

Tijdens het diner zal er uiteraard ook Château de Beaucastel geschonken worden.

 

Famille Perrin 

Famille Perrin: een derde en vierde generatie wijnmakersfamillie. Ze hebben hiermee de erfenis van chemisch-ingenieur en wiskundedocent Pierre Perrin uitgebouwd die in 1909 van zijn schoonvader Pierre Tramier als huwelijksgeschenk het vervallen Château de Beaucastel met bijbehorende Châteauneuf du Pape wijngaarden kreeg. Buitengewoon voortvarend herstelde Pierre Perrin het château en de door phyloxera aangetaste wijngaarden. Zijn zoon Jacques begreep op zijn beurt al in de jaren vijftig dat om echt kwaliteit te kunnen leveren, biologisch werken een logische stap was, waarna biologisch dynamische experimenten al rap volgden. Hij heeft het gelijk aan zijn kant gekregen, want de Châteauneuf du Pape wijnen van Château de Beaucastel behoren al decennia lang tot de absolute top van de regio en zelfs van Frankrijk. Ook ontbreekt het zijn nakomelingen niet aan commercieel inzicht, zij zagen al in een vroeg stadium het potentieel van de toen nog onbeduidende landwijnen als Côtes du Ventoux.

Met het merk Famille Perrin hebben de huidige generaties van Perrin wijnmakers deze nieuwe manier van denken verfijnd en tot een waar kwaliteitsbolwerk uitgebouwd. Tegelijkertijd hebben ze het werk van Pierre Perrin gecontinueerd door het produceren van gastronomische wijnen uit de zuidelijke Rhône streek die gemaakt zijn vanuit het terroir principe en een duidelijke identiteit en puurheid hebben en die ondanks de buitengewoon hoge criteria die worden gesteld door de wijnmakers van Famille Perrin, een zeer goede prijs-kwaliteitsverhouding hebben. Ondertussen bezit de familie Perrin ruim 300 hectare aan wijngaarden in appellations als o.a. Châteauneuf du Pape, Cairanne, Vinsobres, Vacqueyras, Gigondas en Côtes du Rhône. Samen met de wijngaarden die worden gepacht, brengt dit de oppervlakte aan wijngaarden waarmee Famille Perrin werkt op een totaal van meer dan 600 hectare.

Alle wijnen van Famille Perrin worden gevinifieerd en opgeslagen in de modern uitgeruste kelders van Château du Grand Prébois dat bij het dorp Jonquières in de Vaucluse ligt, alleen de wijnen van Château de Beaucastel rijpen na de vinificatie in de kelders van Château de Beaucastel zelf. De wijngaarden van Château de Beaucastel liggen grotendeels in het noordelijke deel van Châteauneuf-du-Pape en is in totaal 110 hectare groot, waarvan 7 hecare voor de witte en 70 hectare voor de rode Châteauneuf-du-Pape en waarbij alle dertien voor Châteauneuf-du-Pape toegestane druivenrassen zijn aangeplant.