Bodegas Hidalgo La Gitana

Bodegas Hidalgo La Gitana is één van de oudste wijnhuizen van Spanje, opgericht in 1792. De familie Hidalgo, de achtste generatie inmiddels, staat nog steeds aan het roer van dit sherryhuis. Ze varen hun eigen koers en doen dit al 225 jaar met succes. Vandaag de dag bezit het sherryhuis ongeveer 100 hectare wijngaarden, die allemaal biologisch bewerkt worden.

Lees verder...

Bodegas Hidalgo heeft twee wijnhuizen in de zogenaamde ‘kathedraalstijl’, San Luis en San Fermin, beide gelegen in het lagere deel van Sanlúcar de Barrameda. Hier zijn door de invloed en nabijheid van de oceaan de beste leefomstandigheden voor de ontwikkeling van flor.

Al 225 jaar in de familie

In 1792 kocht José Pantaleón Hidalgo van zijn schoonvader een wijnkelder in het stadje Sanlúcar de Barrameda, dat gelegen is in het hart van de sherrystreek. Het bedrijf groeide uit tot een van de belangrijkste manzanillaproducenten in de wereld. De naam verwijst enerzijds naar de familienaam Hidalgo en anderzijds naar het ‘vlaggenschip’ Manzanilla La Gitana, hun meest populaire manzanilla, die uiteraard nog steeds wordt gemaakt. Met 225 jaar ervaring is er inmiddels heel wat opgebouwd. Zo hebben ze maar liefst 8000 Amerikaanse eikenhouten vaten in hun bezit. Sommige vaten staan er al sinds de oprichting en zijn dus al meer dan 200 jaar oud!

Unieke ‘albariza’-bodem

Bodegas Hidalgo La Gitana maakt gebruik van eigen druiven. Ze bezitten 100 hectare wijngaarden, waarvan de beroemde pago’s Balbaína (tussen de zee en Jerez) en Miraflores (de pago van Sanlúcar) de belangrijkste zijn. Een pago is een herkomstbepaling voor sherry, een specifiek terroir dat uit meerdere wijngaarden kan bestaan. Het bijzondere van de sherrystreek is de unieke ‘albariza’-bodem. Een witte bodem, die bestaat uit heel veel kalk. Bodegas Hidalgo beschikt over percelen die meer dan 90% kalk bevatten. Zo’n bodem is ideaal in het hete klimaat van Andalusië. De kalkbodem absorbeert regenwater goed, zodat er ’s winters een watervoorraad kan worden opgebouwd om de hete zomers door te komen.

{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen