Weingut Dönnhoff

Helmut Dönnhoff is een Duitse wijnlegende uit Oberhausen in het wijngebied Nahe. De familie Dönnhoff maakt hier al wijn sinds 1750 en is als enige al driemaal uitgeroepen tot wijnmaker van het jaar in Duitsland. Helmut Dönnhoff is sinds 1971 verantwoordelijk voor deze topwijnen. Hij wordt door Hugh Johnson omschreven als iemand die een ‘natuurtalent’ heeft voor wijnmaken en zijn wijnen worden zeer gewaardeerd door de internationale wijnpers.Met zoon Cornelius Dönnhoff is het wijngoed verzekerd van een goede toekomst: ook hij ontving in 2014 al de prestigieuze prijs Winzer des Jahres.

Lees verder...

Zeker vergeleken bij Löwenstein is Helmut Dönnhoff een rustige persoon. Maar wel een die al jaren een Riesling maakt die je tot de beste witte wijnen ter wereld mag rekenen: zijn Riesling Grosses Gewächs uit Hermannshöhle. Deze prachtige wijngaard ligt pal op het zuiden en heeft een voor riesling heel interessante bodem die bestaat uit donkere leisteen, vulkanische gesteenten als porfier en melafier, en hier en daar wat kalksteen. 80% van de wijngaarden is beplant met riesling; het overige deel met pinot gris en pinot blanc. Jaarlijks produceert Dönnhoff ongeveer 10.000 flessen.

Als je serieus van wijn houdt, moet je ooit Hermannshöhle van Dönnhoff gedronken hebben. Liefst van een jaar of tien jong, wanneer de rokerig-kruidige toon die geassocieerd wordt met porfier en melafier mooi doorkomt. Op de andere wijn die Helmut had meegebracht, de prachtige, charmante Norheim Dellchen Riesling Grosses Gewächs 2015, hoef je minder lang te wachten: die is nu al heel fijn. Dat is overigens typisch voor goede Riesling in het algemeen, zoals Helmut zei: “Het mooie van Riesling is dat je hem ook jong kunt drinken – ook dan is goede Riesling al zalig. Maar laat wat over voor later. Riesling die rijp is, is essentieel om te kennen.”

{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen