Bodegas Heraclio Alfaro

Bodegas Heraclio Alfaro is gevestigd in Alfaro, een gemeente in La Rioja Baja, tegenwoordig La Rioja Oriental genoemd. La Rioja Oriental is het zuid-oostelijke deel van de Rioja en wordt het meest ‘mediterrane’ gebied van de regio genoemd. Het relatief warme klimaat zorgt ervoor dat de wijnmakers op scherp staan, want het is belangrijk dat de druiven hun balans tussen rijp fruit en frisse zuren behouden. Daarom wordt er juist hier veel geëxperimenteerd met vinificatiemethoden.

Lees verder...

Waar komt de naam vandaan?

Bodegas Heraclio Alfaro dankt zijn naam aan een pionier in de Spaanse luchtvaart. Het landgoed El Estarijo, waar de wijngaarden zich bevinden, was een vliegveld dat zo’n 100 jaar geleden (in 1919) werd geopend. Dat was ongeveer in dezelfde periode als het begin van de glorietijd van meneer Heraclio Alfaro, die van jongs af aan al gefascineerd was door ‘vliegende uitvindingen’. Hij was zijn tijd destijds ver vooruit en heeft vele luchtvaartsuccessen op zijn naam staan. En nu ook een wijnhuis in La Rioja!

De wijngaarden van Bodegas Heraclio Alfaro

Het landgoed telt officieel 110 hectare, maar dat zijn niet uitsluitend wijngaarden. Er staan veel olijfbomen en er wordt ook ander fruit geteeld. Zo’n 28 hectare is beplant met de vier traditionele druivenrassen van de Rioja. Het merendeel van de aanplant bestaat uit tempranillo, aangevuld met een klein deel graciano, mazuelo en garnacha. Met het oog op de toekomst liggen er plannen klaar om de wijngaarden anders in te delen. De aanplant van graciano en garnacha willen ze opschroeven. Deze druivenrassen kunnen de warmte beter aan en passen dus beter in dit deel van de Rioja. Tempranillo daarentegen voelt zich beter thuis in koelere gebieden dichter bij de bergen.

{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen