Alois Lageder

Alois Lageder is een synoniem voor de hoogste kwaliteitsstandaard in wijnbouw en vinificatie. Het bedrijf is opgericht in 1823 en wordt momenteel geleid door Alois Lageder, samen met zijn zoon Alois Clemens Lageder. Hiermee vertegenwoordigen zij de vijfde en zesde generatie van de familie.

Lees verder...

IN HARMONIE MET DE NATUUR

De 55 hectare aan wijngaarden, gelegen in Alto Adige (Noord-Italië), worden onderhouden op basis van biodynamische principes. De holistische benadering komt tot uiting in de wijnbouwactiviteiten, de langdurige relaties met talrijke druiventelers en de ambitie van het bedrijf om bewustzijn te creëren voor een vorm van landbouw die in harmonie is met de natuur.

DE WIJNEN VAN ALOIS LAGEDER

De wijnen van Alois Lageder weerspiegelen de diversiteit van Alto Adige. De wijnen worden onderverdeeld in 3 verschillende lijnen:

  1. De Klassieke Druivenrassen
  2. De Composities
  3. De Meesterwerken

Met de Klassieke Druivenrassen willen ze de diversiteit van de regio optimaal ontdekken. Voor de Composities bestuderen ze de individuele componenten in de wijgaard en in de kelder. Doordat ze verschillende componenten combineren, creëren ze wijnen met een sterk karakter. Met de Meesterwerken streven ze ernaar om alle aspecten van de wijnbouw te perfectioneren.

KLIMAATVERANDERING IN WIJNBOUW

Het klimaat verandert voortdurend. De wijnbouw wordt er sterk door beïnvloed. Alois Lageder heeft de afgelopen 30 jaar stijgende temperaturen, en de gevolgen daarvan voor de landbouw waargenomen. Als ze ook in de toekomst levendigheid en precisie in de wijnen willen blijven benadrukken, moeten ze nieuwe wegen inslaan en zich aanpassen aan nieuwe omstandigheden.

 

{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen