Viosinho

Viosinho is een wit druivenras uit Portugal. Een druif waar je niet zoveel over hoort, want hij verdwijnt doorgaans in blends met andere druivenrassen. Deze druif kent zijn oorsprong in de Dourovallei in het noorden van Portugal. Dat is nog steeds de enige plek waar de druif te vinden is. Hij wordt gebruikt om witte port van te maken. Ook kom je hem af en toe tegen in stille wijnen, vaak gemengd met andere lokale druivenrassen als malvasia en gouveio. 

Lees verder...

Meer over de druif en de wijn

Viosinho is een aromatische druif met een goede zuurgraad. Dat laatste maakt hem geliefd bij veel wijnmakers. In de warme Dourovallei is het belangrijk dat de druiven hun balans tussen rijp fruit en frisse zuren behouden. In blends wordt Viosinho meestal gebruikt om zuren toe te voegen. Daarnaast kun je de druif herkennen aan aroma’s van bloemen en abrikozen.

De wijnen worden in allerlei stijlen gemaakt, van droge tot zoete witte port en ook enkele stille witte wijnen.

Wijn-spijs: wat eten we bij Viosinho?

De drogere stijlen van witte port schitteren met gerookte zalm, schelp- en schaaldieren of sushi. Een zoetere variant is heerlijk met een puntje citroenmeringuetaart of een mousse van witte chocolade met verse aardbeien.

 

{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen