Tinta barroca

Tinta barroca is een blauw druivenrasuit Portugal. Misschien dat je nog nooit van deze druif hebt gehoord, maar als je weleens port hebt gedronken, dan is de kans groot dat je ’m hebt geproefd. Lees alles over deze druif, de oorsprong ervan en de stijl en smaak van de wijn.

Lees verder...

Waar te vinden?

Deze druif kent zijn oorsprong in de Dourovallei. Hoewel er tientallen druivenrassen toegestaan zijn in de productie van port, is tinta barroca in het rijtje van de vijf officieel aanbevolen druivenrassen te vinden. Buiten Portugal staat de druif ook aangeplant in Zuid-Afrika.

Meer over de druif en de wijn

Tinta barroca voelt zich als een vis in het water in het hete, droge klimaat van de Dourovallei. Het is een favoriet van de wijnboeren, omdat het ras makkelijk groeit en een goede weerstand heeft tegen ziektes en plagen.

Er worden nauwelijks cépagewijnen van deze druif gemaakt, maar het is wel een graag geziene gast in de meeste Douro-blends, zowel in port als in niet-versterkte rode wijn. Tinta barroca draagt bij aan de kleur zonder al te veel tannines toe te voegen, dankzij de donkere maar dunne schil.

Wijn-spijs: wat eten we erbij?

Een rode blend uit de Douro, bijvoorbeeld Esteva Douro Red, is heerlijk bij varkenshaasrolletjes met ibéricoham of bij entrecote van de grill. Over het algemeen zijn het volle, stevige wijnen met rood fruit en een kruidig karakter, dus daar mag ook wat tegenover staan. De rode ports worden in verschillende stijlen gemaakt. Heerlijk als aperitief, of combineer eens een ruby port met een chocoladetaartje.

{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen