Palmer & Co - Blanc de Blancs Magnum

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

WS
91

Deze wijn is beoordeeld door een onafhankelijke jury. De schaal van deze individuele, onafhankelijke jury's is als volgt opgesteld:

RP - Robert Parker - schaal tot 100 punten
WS - Wine Spectator - schaal tot 100 punten
AG - Antonio Galloni - schaal tot 100 punten
PW - Perswijn - 1 t/m 5 sterren (* = slecht, ** = matig, *** = goed, **** = zeer goed, ***** = uitstekend) 
WL - WINELIFE - 1 t/m 3 glaasjes 
HH - Harold Hamersma - een rapportcijfer tot 10 
NK - Nicolaas Klei - 1 t/m 5 glaasjes

  • RP Robert Parker
  • WS Wine Spectator
  • AG Antonio Galloni
  • PW Perswijn
  • WL WINELIFE
  • HH Harold Hamersma
  • NK Nicolaas Klei
€ 139,00
+
-
Over de wijn

Specificaties

Smaaktype Mousserend, droog, vol, zeer complex, intens en elegant.
Druivenras Chardonnay
Regio / streek Champagne
Land Frankrijk
Serveertemperatuur 10 tot 12°C
Opleg potentieel Tot 10 jaar na de aankoop.
inhoud 1,50

Details

Smaakimpressie
Helder fonkelend, licht goudgeel van kleur. In de neus aroma’s van citrusfruit, perzik, brioche en versgeroosterde amandelen. In het smaakpalet een fijne mousse en tonen van grapefruit, appel, bergamot en walnoten, die gepaard gaan met een mineralige afdronk met frisse, subtiele zuren.

Vinificatie
Eind september worden de druiven met de hand geplukt, waarbij zeer streng geselecteerd wordt. In de vinificatiekelder worden de druiven ontsteeld en geperst, en ondergaan ze de alcoholische fermentatie met wilde gisten, waarna malolactische gisting en rijping op de ‘lie’ volgt. Daarna wordt aan de jonge wijn ongeveer 30% oudere wijn (‘vin de réserve’) toegevoegd om zo een constante kwaliteit en identiteit te verkrijgen. Hierna wordt suiker en gist toegevoegd en wordt de wijn gebotteld en afgesloten met een kroonkurk. Tijdens de daarop volgende tweede gisting ontstaat koolzuurgas (‘prise de mousse’) en pas na een periode van 60 maanden wordt het gistbezinksel verwijderd (‘dégorgement’) en wordt 7 gram suiker (‘dosage’) toegevoegd om aan de smaakaanduiding ‘extra brut’ te voldoen.

Culinair Advies
Aperitief, oesters, gerookte wilde zalm, zeebaars in zoutkorst, risotto met paddenstoelen en verfijnde Aziatische gerechten.

Wijnhuis

Palmer & Co is het merk van de Société Coopérative de Producteurs des Grands Terroirs de la Champagne. Opgericht in Avize in 1947 en in 1959 verhuisd naar het centrum van Reims. Door hun uitgebreide netwerk met samenwerkende wijnbouwers beschikken ze over een breed aanbod uit premier- en grand-cruwijngaarden in Montagne de Reims (pinot noir, maar ook verrassend goede chardonnay), Sézanne (chardonnay), Verzenay en Mailly (pinot noir). Palmer & Co gooit hoge ogen met zijn champagnes en is menigmaal onderscheiden door internationale wijnmagazines, zoals Decanter en Wine Spectator. Niet alleen topkwaliteit, maar ook een fantastische prijs-kwaliteitverhouding! Alle wijnen van dit wijnhuis...

Regio

Niet elke mousserende wijn is champagne. Sterker nog: enkel mousserende wijn uit de Franse streek Champagne mag deze naam dragen. De machtige Champenois hebben – in bijna de hele wereld – het alleenrecht op deze naam. Vermaarde wijnen brengt deze tot de verbeelding sprekende streek voort.

De ligging van de Champagne is vrij uniek. Zeer noordelijk, op de uiterste grens om wijn te kunnen maken op het westelijk halfrond. De oceaan is niet ver weg en doet zich redelijk gelden. Ongeveer 150 kilometer boven Parijs is het een streek die geliefd is als weekendbestemming voor de Parijzenaren. Alle wijnen van deze regio...

Druivenras

Chardonnay
Over chardonnay zouden we hier een heel boek kunnen schrijven. Het is met afstand de bekendste druif ter wereld. Hij groeit overal, kent een gigantische diversiteit aan kwaliteiten en smaaktypen, heeft een enorme schare fans, maar is wellicht ook het meest verguisde druivenras; geen andere wijn heeft immers zo’n sterke antibeweging als Chardonnay: ABC – Anything But Chardonnay. Alle wijnen met deze druif...

Critici over deze wijn

WS
91
Wine Spectator
2003:
Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. Log in of registreer

{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen