Pere Ventura - Cava Brut Vintage in gift box 2014

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

€ 45,00
Description

Specificaties

Producent Pere Ventura
Smaaktype Mousserend, halfvol, complex, zeer verfijnd en elegant.
Druivenras Chardonnay, Xarel-lo
Regio / streek Catalonië
Land Spanje
Oogst 2014
Serveertemperatuur 8 tot 10°C
Opleg potentieel Tot 10 jaar na de oogst.
Natuurlijke werkwijze Lutte raisonnée, Vegan
inhoud 0,75

Details

Smaakimpressie
Helder flonkerend goudgeel van kleur. In de neus intense aroma’s van limoenschil, mandarijn, perzik, appel, brioche en iets van geroosterde amandelen. In het smaakpalet een volop aanwezige fijne mousse met tonen van citrusvruchten, rijp geel steenfruit, geroosterde appel en subtiel wat verfijnde specerijen, die gepaard gaan met een complexe afdronk met fraaie elegante zuren.

Vinificatie
Begin september worden de biologisch verbouwde druiven handmatig geoogst. In de vinificatieruimte krijgen de trossen eerst een koude inweking van ongeveer twee dagen. Vervolgens worden de druivensoorten afzonderlijk gevinifieerd. De trossen worden zonder eerst te ontstelen pneumatisch zeer voorzichtig geperst en vervolgens laat men het sap een temperatuur gecontroleerde (15°C) alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten ondergaan op roestvrijstalen tanks. Na enkele maanden na de oogst wordt de jonge wijn geassembleerd en wordt er suiker en gist aan toegevoegd, gebotteld en afgesloten met een kroonkurk. Tijdens de tweede gisting ontstaat koolzuurgas (prise de mousse) en pas na een rijpingsperiode op de lies (sur lattes) van minimaal 42 maanden wordt het gistbezinksel verwijderd (dégorgement) en wordt er tot maximaal 12 gram suiker (dosage) toegevoegd om aan de smaakaanduiding "brut" te voldoen. De Cava Gran Vintage 2014 van Pere Ventura heeft met de titel 'Cava de Paraje Calificado' de hoogst mogelijke kwaliteit kwalificatie gekregen.

Culinair Advies
Aperitief, lunch, oesters, gerookte wilde zalm, kreeft, salades en verfijnde Aziatische gerechten.

Wijnhuis

‘Als je je lot in eigen hand neemt, geef je betekenis aan de nalatenschap van je voorouders.’ Aldus Pere Ventura. Zijn familie drukte een stempel op de historie van de Spaanse cava. Het was zijn overgrootvader die aan de wieg stond van de eerste Spaanse cava gemaakt volgens de champagnemethode. Zijn opa en vader gaven met hun kennis van de wijngaarden en het land op hun beurt vorm aan de verdere ontwikkeling en perfectionering van het proces. Op basis van innovatie en kwaliteit bouwt Pere Ventura met zijn knowhow verder op deze fundering. Binnen zijn bedrijf is er alleen plaats voor het allerbeste wat cava te bieden heeft. Op de op 250 meter hoogte gelegen wijngaarden in Penedès, ten zuidwesten van Barcelona, tussen de Middellandse Zee en de bergen en met een ideaal klimaat, wordt met respect voor moedernatuur gewerkt. Er worden geen pesticiden gebruikt. Werkzaamheden worden nauwkeurig gepland, zodat alleen het beste fruit geoogst wordt voor de cava’s. Zoals Pere Ventura zegt: ‘Het land liegt nooit!’ Alle wijnen van dit wijnhuis...

Regio

Catalonië is een van de grootste, bekendste en meest dynamische wijngebieden van Spanje. Het is met archeologisch onderzoek bewezen dat de Grieken hier voor het eerst in Spanje wijn maakten. Men zegt dat de revolutie die de Spaanse wijnbouw de laatste decennia heeft doorgemaakt, ontstaan is in Catalonië.

Catalonië is een vrij groot wijngebied, waarbinnen negen subregio’s vallen. Het ligt rondom Barcelona bij de Middellandse Zee, maar begint al direct onder de grens met Frankrijk. Vanaf daar, hier en daar onderbroken, reiken de subregio’s zo’n 300 kilometer naar het zuiden. De meeste wijngaarden liggen redelijk in de buurt van de zee. Alle wijnen van deze regio...

Druivenras

Xarel-lo
Xarel-lo is een van de drie druiven die worden gebruikt in de blend van cava, de mousserende wijn uit (Noord)-Spanje. De naam komt waarschijnlijk van het Italiaanse ‘chiarello’, dat lijkt op het Engelse ‘claret’, een term die vroeger veel gebruikt werd voor de toen veelvuldig gemaakte lichte rode wijn uit Bordeaux. Alle wijnen met deze druif...

Chardonnay
Over chardonnay zouden we hier een heel boek kunnen schrijven. Het is met afstand de bekendste druif ter wereld. Hij groeit overal, kent een gigantische diversiteit aan kwaliteiten en smaaktypen, heeft een enorme schare fans, maar is wellicht ook het meest verguisde druivenras; geen andere wijn heeft immers zo’n sterke antibeweging als Chardonnay: ABC – Anything But Chardonnay. Alle wijnen met deze druif...

Beoordelingen

Reviews

Be the first to review this product

U recenseert: Pere Ventura - Cava Brut Vintage in gift box 2014

Hoe heeft u dit product gewaardeerd? *

 
Prijs / kwaliteit
{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen