Pere Ventura - Cava Maria del Mar Gran Reserva

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

€ 15,95
+
-
Over de wijn

Specificaties

Smaaktype Mousserend, droog, vol, redelijk complex en met karakter.
Druivenras Chardonnay, Macabeo/Viura, Parellada, Xarel-lo
Regio / streek Catalonie
Land Spanje
Oogst 2014
Serveertemperatuur 8 tot 10°C
Opleg potentieel Tot 2 jaar na de oogst.
Natuurlijke werkwijze Lutte raisonnée
inhoud 0,75

Details

Smaakimpressie
Heldere diep goudgele kleur. In de neus aroma’s van grapefruit, rijpe perziken, appel, noten en toast. In het smaakpalet een volop aanwezige fijne mousse met tonen van citrusvruchten, rijp geel steenfruit en specerijen, die begeleid worden door nerveuze zuren.

Vinificatie
Begin september worden de drie druivenrassen afzonderlijk handmatig geoogst. Daarna worden de druiven ontsteeld en wordt de pulp afgekoeld tot 14°C en vervolgens pneumatisch zeer voorzichtig geperst. Bij 18°C komt de temperatuurgecontroleerde alcoholische gisting op gang, op barriques voor de xarel-lodruiven en voor de rest op roestvrijstalen tanks. Enkele maanden na de oogst wordt de jonge wijn geassembleerd, geklaard en wordt er suiker en gist aan toegevoegd, waarna hij wordt gebotteld en afgesloten met een kroonkurk. Tijdens de tweede gisting ontstaat koolzuurgas (prise de mousse) en pas na een rijpingsperiode op de ‘lie’ van minimaal 9 maanden wordt het gistbezinksel verwijderd (dégorgement). Hierna wordt er tot maximaal 12 gram suiker (dosage) toegevoegd om aan de smaakaanduiding ‘brut’ te voldoen. De Cava Maria del Mar Gran Reserva Brut van Pere Ventura heeft een rijpingstijd ‘sur lattes’ van minimaal 36 maanden gehad.

Culinair Advies
Als aperitief en verder bij onder andere oesters, foie gras, gerookte wilde zalm, rijke salades en kip- of visgerechten.

Wijnhuis

‘Als je je lot in eigen hand neemt, geef je betekenis aan de nalatenschap van je voorouders.’ Aldus Pere Ventura. Zijn familie drukte een stempel op de historie van de Spaanse cava. Het was zijn overgrootvader die aan de wieg stond van de eerste Spaanse cava gemaakt volgens de champagnemethode. Zijn opa en vader gaven met hun kennis van de wijngaarden en het land op hun beurt vorm aan de verdere ontwikkeling en perfectionering van het proces. Op basis van innovatie en kwaliteit bouwt Pere Ventura met zijn knowhow verder op deze fundering. Binnen zijn bedrijf is er alleen plaats voor het allerbeste wat cava te bieden heeft. Op de op 250 meter hoogte gelegen wijngaarden in Penedès, ten zuidwesten van Barcelona, tussen de Middellandse Zee en de bergen en met een ideaal klimaat, wordt met respect voor moedernatuur gewerkt. Er worden geen pesticiden gebruikt. Werkzaamheden worden nauwkeurig gepland, zodat alleen het beste fruit geoogst wordt voor de cava’s. Zoals Pere Ventura zegt: ‘Het land liegt nooit!’ Alle wijnen van dit wijnhuis...

Druivenras

Xarel-Lo
Alle wijnen met deze druif...

Macabeo
Alle wijnen met deze druif...

Parellada
Alle wijnen met deze druif...

Chardonnay
Alle wijnen met deze druif...

Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. Log in of registreer

{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen