Pere Ventura - Cava Tresor Anniversary Gran Reserva

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

€ 14,95
+
-
Over de wijn

Specificaties

Smaaktype Mousserend, droog, licht, fris, fruitig en elegant.
Druivenras Macabeo, Parellada, Xarel-lo
Regio / streek Catalonie
Land Spanje
Oogst 2013
Serveertemperatuur 8 tot 10°C
Opleg potentieel Tot 2 jaar na de oogst.
Natuurlijke werkwijze Lutte raisonnée
inhoud 0,75

Details

Smaakimpressie
Helder, oranjeroze van kleur. In de neus aroma’s van grapefruit, aardbeien, frambozen en granaatappel. In het smaakpalet een fijne aanhoudende mousse, tonen van klein rood fruit en iets van geroosterde noten, die gepaard gaan met een afdronk met verfrissende zuren.

Vinificatie
Begin september worden de druiven handmatig geoogst. Daarna worden de druiven ontsteeld en ekneusd en krijgen ze een koude inweking van ongeveer 16 uur. Vervolgens worden de druiven pneumatisch zeer voorzichtig geperst en laat men het sap een temperatuurgecontroleerde (15°C) alcoholische gisting ondergaan op roestvrijstalen tanks. Enkele maanden na de oogst wordt de jonge wijn geassembleerd, wordt er suiker en gist aan toegevoegd en wordt hij gebotteld en afgesloten met een kroonkurk. Tijdens de tweede gisting ontstaat koolzuurgas (prise de mousse) en pas na een rijpingsperiode op de ‘lie’ (sur lattes: de flessen liggen op houten stokken) van minimaal 15 maanden wordt het gistbezinksel verwijderd (dégorgement) en wordt er tot maximaal 12 gram suiker (dosage) toegevoegd om aan de smaakaanduiding ‘brut’ te voldoen.

Culinair Advies
Aperitief, lunch, recepties en verder bij tapas, chocolade en vers fruit zoals aardbeien en bessen.

Wijnhuis

‘Als je je lot in eigen hand neemt, geef je betekenis aan de nalatenschap van je voorouders.’ Aldus Pere Ventura. Zijn familie drukte een stempel op de historie van de Spaanse cava. Het was zijn overgrootvader die aan de wieg stond van de eerste Spaanse cava gemaakt volgens de champagnemethode. Zijn opa en vader gaven met hun kennis van de wijngaarden en het land op hun beurt vorm aan de verdere ontwikkeling en perfectionering van het proces. Op basis van innovatie en kwaliteit bouwt Pere Ventura met zijn knowhow verder op deze fundering. Binnen zijn bedrijf is er alleen plaats voor het allerbeste wat cava te bieden heeft. Op de op 250 meter hoogte gelegen wijngaarden in Penedès, ten zuidwesten van Barcelona, tussen de Middellandse Zee en de bergen en met een ideaal klimaat, wordt met respect voor moedernatuur gewerkt. Er worden geen pesticiden gebruikt. Werkzaamheden worden nauwkeurig gepland, zodat alleen het beste fruit geoogst wordt voor de cava’s. Zoals Pere Ventura zegt: ‘Het land liegt nooit!’ Alle wijnen van dit wijnhuis...

Regio

Alle wijnen van deze regio...

Druivenras

Trepat
Alle wijnen met deze druif...

Critici over deze wijn

WineLife
: Pink in the mix! Ijs in je glas, sinasschil en granaatappel erbij en optoppen met deze halfzoete cava. Bruisen het jaar uit en in. Pink to the Max!
Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. Log in of registreer

{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen