Perrin - Côtes du Rhône Réserve Blanc Magnum

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

HH
8,5
PW
4*
NK
3

Deze wijn is beoordeeld door een onafhankelijke jury. De schaal van deze individuele, onafhankelijke jury's is als volgt opgesteld:

RP - Robert Parker - schaal tot 100 punten
WS - Wine Spectator - schaal tot 100 punten
AG - Antonio Galloni - schaal tot 100 punten
PW - Perswijn - 1 t/m 5 sterren (* = slecht, ** = matig, *** = goed, **** = zeer goed, ***** = uitstekend) 
WL - WINELIFE - 1 t/m 3 glaasjes 
HH - Harold Hamersma - een rapportcijfer tot 10 
NK - Nicolaas Klei - 1 t/m 5 glaasjes

  • RP Robert Parker
  • WS Wine Spectator
  • AG Antonio Galloni
  • PW Perswijn
  • WL WINELIFE
  • HH Harold Hamersma
  • NK Nicolaas Klei
€ 25,95
+
-
Over de wijn

Specificaties

Druivenras Grenache Blanc, Marsanne, Roussanne, Viognier
Regio / streek Rhône
Land Frankrijk
Oogst 2016
Natuurlijke werkwijze Lutte raisonnée
inhoud 1,50

Details

Een alcoholpercentage van 13%. Helder zeer licht strogeel van kleur. In de neus aroma’s van limoen, peer, perzik en iets van kamperfoelie. In het smaakpalet tonen van appel, meloen en een vleugje witte peper die worden gevolgd door een opvallend zuivere en goede afdronk met subtiele zuren. Serveren: 8 tot 10°C. Bewaren: tot 2 jaar na de oogst.

Critici over deze wijn

HH
8,5
Harold Hamersma
De familie heeft het goed voor elkaar. Zijn al lang eigenaar van het meest begeerde domein in Châteauneuf-du-Pape, Château de Beaucastel. Vergeet u uw opnamelimiet van uw betaalpasje niet te verhogen? Ook elders in het zuiden zijn zij wijn doende geraakt. Als adviseurs van Miraval, het Provence-domein van Brad Pitt en Angelina Jolie, thans in een vileine vechtscheiding verwikkeld. Wie krijgt de wijn? Maar ook dichterbij zijn er de afgelopen jaren mooie terroirs geacquireerd. Vanzelfsprekend worden die volgens dezelfde strenge methoden opgevoed. Neem deze witte Rhône. Het motto is een druif niet Perrin-waardig dan vliegt-ie er per ommegaande uit bleef niet zonder resultaat. Aldus verschenen daar in de line-up viognier in het zondagse fluwelen pak, fijn opgedofte marsanne en roussanne en tot in de puntjes verzorgde grenache blanc. Die ballotage geeft een Rhône Blanc vol gulheid, zachtheid, rijpheid, rondborstig geel fruit, een rozemarijndessin en zachte zuren.
PW
4*
Perswijn
bloemen, perzik, tropisch fruit, vanille. Sappig, amandelbitter, goede zuren, milde finale.
NK
3
Over dit product

Het wijnhuis

In de loop van de vijf generaties heeft de familie Perrin diverse wijngaarden verworven met de beste terroirs in de zuidelijke Rhônevallei. Deze wijngaarden worden beheerd en gevinifieerd volgens dezelfde principes en overtuiging als Château de Beaucastel. Binnen het assortiment ‘Famille Perrin’ ontdekt u de rijkdom van de zuidelijke Rhônevallei aan de hand van verschillende gerenommeerde appellaties zoals Gigondas, Vacqueyras, Vinsobres, Cairanne en Rasteau. Ook hier staan bij alle wijnen de authenticiteit en essentie van het terroir centraal.

Het gebied

Rhône - Het Rhône-gebied is één van de oudste wijnbouwgebieden in Frankrijk. Al ten tijde van de Romeinen werd er in de omgeving van Vaison la Romaine aan wijnbouw gedaan. De Rhône beslaat een groot gebied en is ter verdelen in Noord en Zuid. Het noordelijke deel begint onder de stad Vienne en loopt door tot voorbij Valence. Net voorbij Montélimar begint de zuidelijke Rhône. Dit is een compleet andere wereld. Niet alleen is het er een stuk warmer, ook is het dal er breder en is de bodemsamenstelling anders. Dit is de streek van de beroemde grote kiezels, de galets. En hier regeert de Grenache-druif. Grote namen zijn hier onder meer Châteauneuf-du-Pape, Gigondas en Vacqueyras, maar ook de rosés van Tavel en Lirac. De Côtes du Villages-wijnen bieden vaak een erg goede prijs-kwaliteitverhouding.
Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. Log in of registreer

{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen