Perrin - Gigondas La Gille

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

€ 27,50
+
-
Over de wijn

Specificaties

Smaaktype Droog, vol, elegant, rijp en fluwelig.
Druivenras Syrah, Grenache
Regio / streek Rhône
Land Frankrijk
Oogst 2016
Serveertemperatuur 16 tot 18°C
Opleg potentieel Tot 8 jaar na de oogst.
Natuurlijke werkwijze Lutte raisonnée
inhoud 0,75

Details

Smaakimpressie
Helder diep robijnrood van kleur. In de neus aroma’s van zwarte kersen, rijpe aardbeien, kirsch, wilde bloemen en garrigue (gedroogde Provençaalse kruiden). In het smaakpalet tonen van gekonfijte frambozen, rode bessen en witte peper, die worden gevolgd door een lange afdronk met zachte, frisse tannines.

Vinificatie
Na de handmatige pluk worden de grenache- en syrahdruiven geselecteerd, ontsteeld en samen gevinifieerd. Na kneuzing van de druiven is er aansluitend een temperatuurgecontroleerde alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten op grote eikenhouten foeders en roestvrijstalen tanks. Hierna volgt persing van de druiven en wordt de jonge wijn overgestoken op grote houten foeders en barriques om hierin de malolactische gisting te ondergaan en te rijpen. Na 10 maanden wordt de wijn na lichte filtering gebotteld. Dit proces verloopt grotendeels volgens biologische en biologisch-dynamische regels en voorschriften.

Culinair Advies
Lamscarré, eend met zwarte olijven, gekonfijte varkensnek met salie en kazen als Morbier Fermier, Saint Nectaire, Citeaux en Tomme de Savoie Fermier.

Wijnhuis

In de loop van de vijf generaties heeft de familie Perrin diverse wijngaarden met de beste terroirs verworven in de zuidelijke Rhônevallei. Deze wijngaarden worden beheerd volgens dezelfde principes en overtuiging als Château de Beaucastel. Binnen het assortiment Famille Perrin ontdek je de rijkdom van de zuidelijke Rhônevallei aan de hand van verschillende gerenommeerde appellations zoals Gigondas, Vacqueyras, Vinsobres, Cairanne en Rasteau. Ook hier staan bij alle wijnen de authenticiteit en essentie van het terroir centraal. Alle wijnen van dit wijnhuis...

Regio

Langs de rivier de Rhône vindt op verschillende plekken wijnbouw plaats. Als er naar de Rhône als wijnstreek wordt verwezen, wordt hiermee de regio tussen Lyon en grofweg Arles bedoeld. Dit is een van de grootste wijngebieden van Frankrijk met zo’n 75.000 hectare wijngaard. Waar in de jaren 80 en 90 de bulk – en daarmee matige kwaliteit – de meeste aandacht leek te krijgen, zien we nu steeds meer kleine producenten en kleine appellations die kwaliteit willen bevorderen.

De Rhône-streek ligt voor een groot deel langs de rivier de Rhône. Het noordelijke deel, waar syrah de belangrijkste druif is, is een van de oudste wijngebieden van Frankrijk, waar de wijngaarden op de steile hellingen langs de rivier liggen. De zuidelijke Rhône concentreert zich rondom de stad Orange en is breder dan de noordelijke regio. Wijngaarden liggen hier ook verder van de rivier en het landschap is meer glooiend. In deze twee regio’s kunnen (vrijwel overal) wijnen onder de AOP Côtes du Rhône gemaakt worden. Een derde regio, waar dat niet kan, maar waar onder lokale AOP’s wijn gemaakt wordt, ligt in een grote cirkel om de zuidelijke Rhône heen. Alle wijnen van deze regio...

Druivenras

Grenache
Alle wijnen met deze druif...

Syrah
Alle wijnen met deze druif...

Critici over deze wijn

Wine Spectator
This large operation, owned by the Perrin family of famed Châteauneuf estate Château de Beaucastel, produces wines from areas throughout the Southern Rhône. But the Perrins have taken a keen interest in vineyards elevation, with an eye to mitigating the effects of climate change. The cool, late-ripening terroir of Gigondas fits the bill. The Perrins first purchased vines in Gigondas in 2008, when they acquired Domaine des Tourelles and its 22 acres. They now own nearly 30 acres of vineyards and produce three different bottlings. The La Gille is made from vines on sandy soils, the Domaine du Clos des Tourelles is produced from the vineyard in the middle of the town; and the L'Argnée Vieilles Vignes is sourced from old vines, including some prephylloxera vines in the lieu-dit L'Argnée.
Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. Log in of registreer

{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen