Perrin - Luberon Blanc Magnum

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

HH
8

Deze wijn is beoordeeld door een onafhankelijke jury. De schaal van deze individuele, onafhankelijke jury's is als volgt opgesteld:

RP - Robert Parker - schaal tot 100 punten
WS - Wine Spectator - schaal tot 100 punten
AG - Antonio Galloni - schaal tot 100 punten
PW - Perswijn - 1 t/m 5 sterren (* = slecht, ** = matig, *** = goed, **** = zeer goed, ***** = uitstekend) 
WL - WINELIFE - 1 t/m 3 glaasjes 
HH - Harold Hamersma - een rapportcijfer tot 10 
NK - Nicolaas Klei - 1 t/m 5 glaasjes

  • RP Robert Parker
  • WS Wine Spectator
  • AG Antonio Galloni
  • PW Perswijn
  • WL WINELIFE
  • HH Harold Hamersma
  • NK Nicolaas Klei
€ 19,50
+
-
Over de wijn

Specificaties

Druivenras Bourboulenc, Grenache Blanc, Roussanne, Ugni Blanc
Regio / streek Rhône
Land Frankrijk
Oogst 2016
inhoud 1,50

Details

Smaakimpressie
Helder, licht strogeel van kleur. In de neus aroma’s van citrusfruit, peer, venkel en witte bloemen. In het smaakpalet tonen van citroen, geel steenfruit en een vleugje vanille, die worden gevolgd door een verfrissende afdronk met mooie zuren.

Vinificatie
Na de handmatige pluk worden de druiven geselecteerd, pneumatisch geperst en volgt er een koude inweking van enkele dagen. Aansluitend volgt een temperatuurgecontroleerde alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten, voor 90% in roestvrijstalen cuves en voor 10% in nieuwe eikenhouten barriques. Hierna wordt de jonge wijn overgestoken op schone rvs-tanks om gedeeltelijk de malolactische gisting te ondergaan en te rijpen. Eind januari volgend op de oogst wordt de wijn na klaring en lichte filtering gebotteld. Dit proces verloopt voor zover mogelijk volgens biologische en/of biologisch-dynamische regels en voorschriften.

Culinair Advies
Aperitief, picknick en barbecue, gegrilde sardientjes, gesmoorde venkel met knoflook, stoofpot van aubergines, salades en lichte gerechten uit de Aziatische keuken.

Wijnhuis

In de loop van de vijf generaties heeft de familie Perrin diverse wijngaarden met de beste terroirs verworven in de zuidelijke Rhônevallei. Deze wijngaarden worden beheerd volgens dezelfde principes en overtuiging als Château de Beaucastel. Binnen het assortiment Famille Perrin ontdek je de rijkdom van de zuidelijke Rhônevallei aan de hand van verschillende gerenommeerde appellations zoals Gigondas, Vacqueyras, Vinsobres, Cairanne en Rasteau. Ook hier staan bij alle wijnen de authenticiteit en essentie van het terroir centraal. Alle wijnen van dit wijnhuis...

Regio

Langs de rivier de Rhône vindt op verschillende plekken wijnbouw plaats. Als er naar de Rhône als wijnstreek wordt verwezen, wordt hiermee de regio tussen Lyon en grofweg Arles bedoeld. Dit is een van de grootste wijngebieden van Frankrijk met zo’n 75.000 hectare wijngaard. Waar in de jaren 80 en 90 de bulk – en daarmee matige kwaliteit – de meeste aandacht leek te krijgen, zien we nu steeds meer kleine producenten en kleine appellations die kwaliteit willen bevorderen.

De Rhône-streek ligt voor een groot deel langs de rivier de Rhône. Het noordelijke deel, waar syrah de belangrijkste druif is, is een van de oudste wijngebieden van Frankrijk, waar de wijngaarden op de steile hellingen langs de rivier liggen. De zuidelijke Rhône concentreert zich rondom de stad Orange en is breder dan de noordelijke regio. Wijngaarden liggen hier ook verder van de rivier en het landschap is meer glooiend. In deze twee regio’s kunnen (vrijwel overal) wijnen onder de AOP Côtes du Rhône gemaakt worden. Een derde regio, waar dat niet kan, maar waar onder lokale AOP’s wijn gemaakt wordt, ligt in een grote cirkel om de zuidelijke Rhône heen. Alle wijnen van deze regio...

Druivenras

Grenache Blanc
De grenache blanc is eigenlijk niets meer dan de witte variant van de blauwe grenache (noir). Wanneer en waar precies de witte variant is ontstaan, is onduidelijk; het kan zijn dat dit een natuurlijk mutatieproces geweest is.

De druif geeft krachtige wijnen, waarbij grenache blanc niet extreem expressief is (vandaar het blenden), maar zorgt voor vulling en bite. Rijp groen fruit en steenfruit zijn aroma’s die grenache blanc aan een wijn meegeeft. Alle wijnen met deze druif...

Bourboulenc
Alle wijnen met deze druif...

Ugni Blanc
Alle wijnen met deze druif...

Roussanne
Roussanne wordt vrijwel altijd in één adem genoemd met marsanne. Marsanne zorgt voor veel sap en is makkelijker te verbouwen, terwijl roussanne de wijnmaker een flinke uitdaging bezorgt maar, mits goed behandeld, ook een geweldig resultaat. De beroemdste wijn van 100% roussanne is de witte Châteauneuf-du-Pape Vieilles Vignes van Château de Beaucastel.

De wijnen van roussanne hebben altijd een bepaalde mate van structuur. Het sap is rijk aan smaak, vaak kruidig en aromatisch. De wijn is krachtig, maar nooit plomp. Alle wijnen met deze druif...

Critici over deze wijn

HH
8
Harold Hamersma
Luberon. In het zuiden van de Rhône. Maximaal haalbaar ter plekke: best wel aardige wijnen. Zoals de Perrins m maken. Zacht en geurend als babybilletjes na een Zwitsal-doekje.
Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. Log in of registreer

{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen