Perrin - Luberon Rose 2018

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

HH
8

Deze wijn is beoordeeld door een onafhankelijke jury. De schaal van deze individuele, onafhankelijke jury's is als volgt opgesteld:

RP - Robert Parker - schaal tot 100 punten
WS - Wine Spectator - schaal tot 100 punten
AG - Antonio Galloni - schaal tot 100 punten
PW - Perswijn - 1 t/m 5 sterren (* = slecht, ** = matig, *** = goed, **** = zeer goed, ***** = uitstekend) 
WL - WINELIFE - 1 t/m 3 glaasjes 
HH - Harold Hamersma - een rapportcijfer tot 10 
NK - Nicolaas Klei - 1 t/m 5 glaasjes

  • RP Robert Parker
  • WS Wine Spectator
  • AG Antonio Galloni
  • PW Perswijn
  • WL WINELIFE
  • HH Harold Hamersma
  • NK Nicolaas Klei
€ 7,99
Over de wijn

Specificaties

Producent Famille Perrin
Smaaktype Droog, medium vol, elegant, fruitig en verfrissend.
Druivenras Syrah, Cinsault, Grenache
Regio / streek Rhône
Land Frankrijk
Oogst 2018
Serveertemperatuur 8 tot 10°C
Opleg potentieel Tot 2 jaar na de oogst.
Natuurlijke werkwijze Lutte raisonnée
inhoud 0,75

Details

Smaakimpressie
Helder fonkelend licht oranjeroze van kleur. In de neus aroma’s van sinaasappelschil, rode bessen en rozenblaadjes. In het smaakpalet tonen van rijpe grapefruit en vlierbessen, die worden gevolgd door een verfrissende afdronk met licht nerveuze zuren.

Vinificatie
Na de handmatige pluk worden de druiven geselecteerd en krijgen deze direct een koude inweking die enkele dagen duurt, waarna de druiven volgens de 'saignée' methode licht gekneusd worden en alleen het spontaan weglopende sap wordt gebruikt (de druiven worden niet verder geperst). Dit sap krijgt 2 weken lang een temperatuur gecontroleerde alcoholische fermentatie (20°C) met wilde (druifeigen) gisten in roestvrijstalen tanks. Hierna wordt de jonge wijn overgestoken op schone rvs-tanks om gedeeltelijk de malolactische gisting te ondergaan en te rijpen. Eind januari volgend op de oogst wordt de wijn geassembleerd en na klaring en lichte filtering gebotteld. Dit hele proces verloopt voor zover mogelijk volgens biologische en/of biologisch dynamische regels en voorschriften.

Culinair Advies
Aperitief, picknick en barbecue, gegrilde sardientjes, bouillabaisse, tomatensalade en lichte gerechten uit de Aziatische keuken.

TIP: Lamsstoof op boerenbruin met mierikswortelpuree, gedroogde kerstomaatjes en knoflookmayonaise

Wijnhuis

In de loop van de vijf generaties heeft de familie Perrin diverse wijngaarden met de beste terroirs verworven in de zuidelijke Rhônevallei. Deze wijngaarden worden beheerd volgens dezelfde principes en overtuiging als Château de Beaucastel. Binnen het assortiment Famille Perrin ontdek je de rijkdom van de zuidelijke Rhônevallei aan de hand van verschillende gerenommeerde appellations zoals Gigondas, Vacqueyras, Vinsobres, Cairanne en Rasteau. Ook hier staan bij alle wijnen de authenticiteit en essentie van het terroir centraal. Alle wijnen van dit wijnhuis...

Regio

Langs de rivier de Rhône vindt op verschillende plekken wijnbouw plaats. Als er naar de Rhône als wijnstreek wordt verwezen, wordt hiermee de regio tussen Lyon en grofweg Arles bedoeld. Dit is een van de grootste wijngebieden van Frankrijk met zo’n 75.000 hectare wijngaard. Waar in de jaren 80 en 90 de bulk – en daarmee matige kwaliteit – de meeste aandacht leek te krijgen, zien we nu steeds meer kleine producenten en kleine appellations die kwaliteit willen bevorderen.

De Rhône-streek ligt voor een groot deel langs de rivier de Rhône. Het noordelijke deel, waar syrah de belangrijkste druif is, is een van de oudste wijngebieden van Frankrijk, waar de wijngaarden op de steile hellingen langs de rivier liggen. De zuidelijke Rhône concentreert zich rondom de stad Orange en is breder dan de noordelijke regio. Wijngaarden liggen hier ook verder van de rivier en het landschap is meer glooiend. In deze twee regio’s kunnen (vrijwel overal) wijnen onder de AOP Côtes du Rhône gemaakt worden. Een derde regio, waar dat niet kan, maar waar onder lokale AOP’s wijn gemaakt wordt, ligt in een grote cirkel om de zuidelijke Rhône heen. Alle wijnen van deze regio...

Druivenras

Syrah
Dit is een van de belangrijkste en edelste druivenrassen ter wereld en op dit moment winnend aan populariteit. Syrah is in bijna 150.000 hectare wijngaardareaal over de hele wereld aangeplant. De druif is beroemd vanwege wijnen uit Hermitage en Côte Rôtie in de noordelijke Rhône. In andere delen van Frankrijk en elders op de wereld is hij onderdeel van de gsm-blend, samen met grenache en mourvèdre. Alle wijnen met deze druif...

Cinsault
De officiële naam van de druif cinsault is eigenlijk cinsaut. In de Languedoc, waar de druif veel wordt gebruikt, is de officiële spelling met een 'l'. Wij zien vrijwel altijd wijnen van cinsault uit Languedoc; vandaar het gebruik van de spelling 'cinsault'. Alle wijnen met deze druif...

Grenache
Een opmerkelijke druif, de grenache. Hij kent meerdere kleurmutaties (noir, blanc, gris), er wordt gesteggeld over zijn oorsprong (Sardinië of Spanje) en het is een van de populairste blauwe druivenrassen. Alle wijnen met deze druif...

Critici over deze wijn

HH
8
Harold Hamersma
2017:
Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

U recenseert: Perrin - Luberon Rose 2018

Hoe heeft u dit product gewaardeerd? *

 
Prijs / kwaliteit
{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen