Perrin - Muscat Beaumes de Venise 1/2 2018

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

€ 16,50
+
-
Over de wijn

Specificaties

Producent Famille Perrin
Smaaktype Zoet, medium vol, fruitig, kruidig en elegant.
type Zoete wijn
Druivenras Muscat
Regio / streek Rhône
Land Frankrijk
Oogst 2018
Sluiting Kurk
Serveertemperatuur 8 tot 10°C
Opleg potentieel Tot 8 jaar na de oogst.
Natuurlijke werkwijze Lutte raisonnée
inhoud 0,38

Details

Smaakimpressie
Helder licht goudgeel van kleur. In de neus intense aroma’s van verse zoete muskaat druiven, honing, jasmijn, verveine en wilde munt. In het smaakpalet tonen van gekonfijte citroen, zoet exotisch fruit en een fraaie bitterheid van sinaasappelschil, die worden gevolgd door een mild zoete afdronk met mooie zuren.

Vinificatie
Na de handmatige pluk worden de rijpe muscat druiven geselecteerd en worden zo snel mogelijk pneumatisch geperst en laat men het sap 12 uur lang rusten om grovere bestanddelen te laten bezinken. Dit wordt gevolgd door een op 16°C temperatuur gecontroleerde alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten op roestvrijstalen tanks. Tijdens het gisten, wordt al in een vroeg stadium beetje bij beetje eau de vie de vin (wijnalcohol) toegevoegd, dit is de 'mutage'. De gisting stopt op deze manier en er blijft een groot deel van de suikers onvergist in de wijn aanwezig terwijl de toegevoegde eau de vie er voor zorgt dat het uiteindelijke alcoholpercentage van de Muscat de Beaumes-de-Venise op minimaal 15% alcohol uitkomt met daarnaast nog minimaal 110 gram (onvergiste) restsuiker. De Muscat de Beaumes-de-Venise van Famille Perrin heeft minimaal 125 gram restzoet. Vervolgens rijpt de wijn op rvs-tanks om na enkele maanden licht gefilterd en gebotteld te worden. Dit hele proces verloopt grotendeels volgens biologische en/of biologisch dynamische regels en voorschriften.

Culinair Advies
Aperitief, foie gras, fruitsalades, tarte tartin, tarte aux noix, citroenmeringue taart, gegrilde ananas en blauwschimmelkazen als Bleu d’Auvergne fermier, Fourme d’Ambert fermier en Roquefort Gabriel-Coulet.

Wijnhuis

In de loop van de vijf generaties heeft de familie Perrin diverse wijngaarden met de beste terroirs verworven in de zuidelijke Rhônevallei. Deze wijngaarden worden beheerd volgens dezelfde principes en overtuiging als Château de Beaucastel. Binnen het assortiment Famille Perrin ontdek je de rijkdom van de zuidelijke Rhônevallei aan de hand van verschillende gerenommeerde appellations zoals Gigondas, Vacqueyras, Vinsobres, Cairanne en Rasteau. Ook hier staan bij alle wijnen de authenticiteit en essentie van het terroir centraal. Alle wijnen van dit wijnhuis...

Regio

Langs de rivier de Rhône vindt op verschillende plekken wijnbouw plaats. Als er naar de Rhône als wijnstreek wordt verwezen, wordt hiermee de regio tussen Lyon en grofweg Arles bedoeld. Dit is een van de grootste wijngebieden van Frankrijk met zo’n 75.000 hectare wijngaard. Waar in de jaren 80 en 90 de bulk – en daarmee matige kwaliteit – de meeste aandacht leek te krijgen, zien we nu steeds meer kleine producenten en kleine appellations die kwaliteit willen bevorderen.

De Rhône-streek ligt voor een groot deel langs de rivier de Rhône. Het noordelijke deel, waar syrah de belangrijkste druif is, is een van de oudste wijngebieden van Frankrijk, waar de wijngaarden op de steile hellingen langs de rivier liggen. De zuidelijke Rhône concentreert zich rondom de stad Orange en is breder dan de noordelijke regio. Wijngaarden liggen hier ook verder van de rivier en het landschap is meer glooiend. In deze twee regio’s kunnen (vrijwel overal) wijnen onder de AOP Côtes du Rhône gemaakt worden. Een derde regio, waar dat niet kan, maar waar onder lokale AOP’s wijn gemaakt wordt, ligt in een grote cirkel om de zuidelijke Rhône heen. Alle wijnen van deze regio...

Druivenras

Muscat
De muskaatdruif is een van de oudste druivenrassen en komt waarschijnlijk uit Griekenland. De Grieken hebben het naar Italië gebracht, vanwaaruit het ras zich over het Middellandse Zeegebied heeft verspreid en over de rest van Europa. Tegenwoordig staat muscat veel aangeplant in de Elzas en Languedoc-Roussillon. Veel mensen denken dat Clairette de Die, een mousserende wijn uit de Languedoc, gemaakt moet worden van clairette. Dat klopt niet helemaal; de wijn moet namelijk minstens 75% muscat bevatten en die mag eventueel aangevuld worden met clairette. Buiten Frankrijk kom je de druif onder andere tegen in Duitsland, Portugal, Hongarije, Spanje, Italië en Australië. Alle wijnen met deze druif...

Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

U recenseert: Perrin - Muscat Beaumes de Venise 1/2 2018

Hoe heeft u dit product gewaardeerd? *

 
Prijs / kwaliteit
{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen