Perrin - Vacqueyras Les Christins

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

HH
8+

Deze wijn is beoordeeld door een onafhankelijke jury. De schaal van deze individuele, onafhankelijke jury's is als volgt opgesteld:

RP - Robert Parker - schaal tot 100 punten
WS - Wine Spectator - schaal tot 100 punten
AG - Antonio Galloni - schaal tot 100 punten
PW - Perswijn - 1 t/m 5 sterren (* = slecht, ** = matig, *** = goed, **** = zeer goed, ***** = uitstekend) 
WL - WINELIFE - 1 t/m 3 glaasjes 
HH - Harold Hamersma - een rapportcijfer tot 10 
NK - Nicolaas Klei - 1 t/m 5 glaasjes

  • RP Robert Parker
  • WS Wine Spectator
  • AG Antonio Galloni
  • PW Perswijn
  • WL WINELIFE
  • HH Harold Hamersma
  • NK Nicolaas Klei
€ 21,50
+
-
Over de wijn

Specificaties

Smaaktype Droog, vol, complex en intens.
Druivenras Syrah, Grenache
Regio / streek Rhône
Land Frankrijk
Oogst 2014
Serveertemperatuur 16 tot 18°C
Opleg potentieel Tot 8 jaar na de oogst.
Natuurlijke werkwijze Lutte raisonnée
inhoud 0,75

Details

Smaakimpressie
Ondoorzichtig diep zwart-paarsrood van kleur. In de neus aroma’s van zwarte kersen, vijgen, chocola en garrigue (gedroogde Provençaalse kruiden). In het smaakpalet intense tonen van gekonfijt klein zwartrood fruit, zwarte olijven en peper, die worden gevolgd door een lange afdronk met evenwichtige tannines.

Vinificatie
Na de handmatige pluk worden de grenache- en syrahdruiven geselecteerd en samen gevinifieerd. Na kneuzing van de druiven vindt er aansluitend 1 maand lang een temperatuurgecontroleerde alcoholische fermentatie plaats met wilde (druifeigen) gisten op grote betonnen cuves en grote houten foeders. Hierna worden de druiven geperst en wordt de jonge wijn overgestoken naar betonnen cuves en houten vaten, om hierin de malolactische gisting te ondergaan en te rijpen. Na 10 maanden wordt de wijn geassembleerd en na eventuele lichte filtering gebotteld. Dit proces verloopt grotendeels volgens biologische en biologisch-dynamische regels en voorschriften.

Culinair Advies
Wildzwijnsbout, daube à la Provençale, speenvarken, gekonfijte varkensnek met knoflook, gestoofd rundvlees met ansjovis en oudere harde kazen als Remeker, Beaufort, Comté d'Alpage en Ossau-Iraty.

Wijnhuis

In de loop van de vijf generaties heeft de familie Perrin diverse wijngaarden met de beste terroirs verworven in de zuidelijke Rhônevallei. Deze wijngaarden worden beheerd volgens dezelfde principes en overtuiging als Château de Beaucastel. Binnen het assortiment Famille Perrin ontdek je de rijkdom van de zuidelijke Rhônevallei aan de hand van verschillende gerenommeerde appellations zoals Gigondas, Vacqueyras, Vinsobres, Cairanne en Rasteau. Ook hier staan bij alle wijnen de authenticiteit en essentie van het terroir centraal. Alle wijnen van dit wijnhuis...

Regio

Langs de rivier de Rhône vindt op verschillende plekken wijnbouw plaats. Als er naar de Rhône als wijnstreek wordt verwezen, wordt hiermee de regio tussen Lyon en grofweg Arles bedoeld. Dit is een van de grootste wijngebieden van Frankrijk met zo’n 75.000 hectare wijngaard. Waar in de jaren 80 en 90 de bulk – en daarmee matige kwaliteit – de meeste aandacht leek te krijgen, zien we nu steeds meer kleine producenten en kleine appellations die kwaliteit willen bevorderen.

De Rhône-streek ligt voor een groot deel langs de rivier de Rhône. Het noordelijke deel, waar syrah de belangrijkste druif is, is een van de oudste wijngebieden van Frankrijk, waar de wijngaarden op de steile hellingen langs de rivier liggen. De zuidelijke Rhône concentreert zich rondom de stad Orange en is breder dan de noordelijke regio. Wijngaarden liggen hier ook verder van de rivier en het landschap is meer glooiend. In deze twee regio’s kunnen (vrijwel overal) wijnen onder de AOP Côtes du Rhône gemaakt worden. Een derde regio, waar dat niet kan, maar waar onder lokale AOP’s wijn gemaakt wordt, ligt in een grote cirkel om de zuidelijke Rhône heen. Alle wijnen van deze regio...

Druivenras

Grenache
Alle wijnen met deze druif...

Syrah
Alle wijnen met deze druif...

Critici over deze wijn

HH
8+
Harold Hamersma
2014: Afwijkend van karakter in vergelijking met de andere rode Perrins die ik dit jaar voor DGH proefde. Hoe anders? Ik durf het bijna niet te zeggen, want de Perrins zijn van het type keurige Franse familie in beschaafd gestreken beige pantalons, maar deze wijn heeft onmiskenbaar een klein stinkertje . Stalaroma. Ach, daar mag ik op z n tijd graag aan ruiken, zeker als de wijn verder in de mond een zekere zuiverheid tentoonspreidt. Doet deze Vacqueyras. Daar hebben ze wel voor gezorgd.
Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. Log in of registreer

{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen