Perrin - Vacqueyras Les Christins Blanc

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

PW
16

Deze wijn is beoordeeld door een onafhankelijke jury. De schaal van deze individuele, onafhankelijke jury's is als volgt opgesteld:

RP - Robert Parker - schaal tot 100 punten
WS - Wine Spectator - schaal tot 100 punten
AG - Antonio Galloni - schaal tot 100 punten
PW - Perswijn - 1 t/m 5 sterren (* = slecht, ** = matig, *** = goed, **** = zeer goed, ***** = uitstekend) 
WL - WINELIFE - 1 t/m 3 glaasjes 
HH - Harold Hamersma - een rapportcijfer tot 10 
NK - Nicolaas Klei - 1 t/m 5 glaasjes

  • RP Robert Parker
  • WS Wine Spectator
  • AG Antonio Galloni
  • PW Perswijn
  • WL WINELIFE
  • HH Harold Hamersma
  • NK Nicolaas Klei
€ 27,95
+
-
Over de wijn

Specificaties

Smaaktype Droog, tamelijk geconcentreerd en elegant.
Druivenras Bourboulenc, Clairette, Grenache Blanc
Regio / streek Rhône
Land Frankrijk
Oogst 2014
Serveertemperatuur 10 tot 12°C
Opleg potentieel Tot 6 jaar na de oogst.
inhoud 0,75

Details

Smaakimpressie
Helder, licht goudgeel van kleur. In de neus aroma’s van grapefruit, witte perzik, nectarines, wilde venkel en een vleugje salmiak. In het smaakpalet tonen van limoen, geel steenfruit en een subtiele bitterheid, die worden gevolgd door een mineralige afdronk met goede zuren.

Vinificatie
Na de handmatige pluk worden de druiven geselecteerd en licht gekneusd, en geeft men deze bij 10°C een koude schilweking van 2 dagen voor meer aroma-extractie. Hierna worden de druiven pneumatisch geperst en rust het sap 12 uur lang om grovere bestanddelen te laten bezinken. Dit wordt gevolgd door een temperatuurgecontroleerde alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten op roestvrijstalen tanks. De malolactische gisting en rijping op de ‘lie’ vinden voor 60% plaats op rvs-tanks en voor 40% op ‘demi-muids’ (eikenhouten 600-litervaten). Na 8 maanden wordt de wijn geassembleerd, geklaard, eventueel licht gefilterd en gebotteld. Dit proces verloopt grotendeels volgens biologische en/of biologisch-dynamische regels en voorschriften.

Culinair Advies
Gegrilde tonijn, rouget, risotto met zeevruchten, bouillabaisse, Provençaalse stoofpot van parelhoen en niet te rijpe geitenkaasjes als Banon en Pélardon.

Wijnhuis

In de loop van de vijf generaties heeft de familie Perrin diverse wijngaarden met de beste terroirs verworven in de zuidelijke Rhônevallei. Deze wijngaarden worden beheerd volgens dezelfde principes en overtuiging als Château de Beaucastel. Binnen het assortiment Famille Perrin ontdek je de rijkdom van de zuidelijke Rhônevallei aan de hand van verschillende gerenommeerde appellations zoals Gigondas, Vacqueyras, Vinsobres, Cairanne en Rasteau. Ook hier staan bij alle wijnen de authenticiteit en essentie van het terroir centraal. Alle wijnen van dit wijnhuis...

Regio

Langs de rivier de Rhône vindt op verschillende plekken wijnbouw plaats. Als er naar de Rhône als wijnstreek wordt verwezen, wordt hiermee de regio tussen Lyon en grofweg Arles bedoeld. Dit is een van de grootste wijngebieden van Frankrijk met zo’n 75.000 hectare wijngaard. Waar in de jaren 80 en 90 de bulk – en daarmee matige kwaliteit – de meeste aandacht leek te krijgen, zien we nu steeds meer kleine producenten en kleine appellations die kwaliteit willen bevorderen.

De Rhône-streek ligt voor een groot deel langs de rivier de Rhône. Het noordelijke deel, waar syrah de belangrijkste druif is, is een van de oudste wijngebieden van Frankrijk, waar de wijngaarden op de steile hellingen langs de rivier liggen. De zuidelijke Rhône concentreert zich rondom de stad Orange en is breder dan de noordelijke regio. Wijngaarden liggen hier ook verder van de rivier en het landschap is meer glooiend. In deze twee regio’s kunnen (vrijwel overal) wijnen onder de AOP Côtes du Rhône gemaakt worden. Een derde regio, waar dat niet kan, maar waar onder lokale AOP’s wijn gemaakt wordt, ligt in een grote cirkel om de zuidelijke Rhône heen. Alle wijnen van deze regio...

Druivenras

Bourboulenc
Alle wijnen met deze druif...

Clairette
Alle wijnen met deze druif...

Grenache Blanc
De grenache blanc is eigenlijk niets meer dan de witte variant van de blauwe grenache (noir). Wanneer en waar precies de witte variant is ontstaan, is onduidelijk; het kan zijn dat dit een natuurlijk mutatieproces geweest is.

De druif geeft krachtige wijnen, waarbij grenache blanc niet extreem expressief is (vandaar het blenden), maar zorgt voor vulling en bite. Rijp groen fruit en steenfruit zijn aroma’s die grenache blanc aan een wijn meegeeft. Alle wijnen met deze druif...

Critici over deze wijn

PW
16
Perswijn
Geur: Peer, perzik, vleug anijs, gele pruimen & Smaak: Rijp, sappig, krachtig, mooie zuren
Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. Log in of registreer

{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen