Pieropan - Amarone della Valpolicella Magnum

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

€ 115,00
+
-
Over de wijn

Specificaties

Producent Azienda Agricola Pieropan
Smaaktype Volle, intense beleving, complex met houtrijping.
Druivenras Corvina, Croatina, Rondinella
Regio / streek Veneto
Land Italië
Oogst 2015
Serveertemperatuur 16 tot 18°C
Opleg potentieel Tot 10 jaar na de oogst.
Natuurlijke werkwijze Biologisch-dynamisch, Vegan
inhoud 1,50

Details

Smaakimpressie
Diepe, robijnrode kleur. Een zeer verleidelijke geur, die doet denken aan rijpe zwarte kersen, bessen en donkere pruimen. Daarnaast fijne kruidigheid en subtiele aardse geuren. De smaak is zacht, rijk en rond, met een krachtige roodfruit-structuur, maar ook aangename kruiden en subtiele houttonen. Een indrukwekkend en complex glas, mondvullend en een levendige, frisse lange afdronk.

Vinificatie
De druiven worden handmatig geoogst in kleine kratjes (zo blijven de druiven intact) in de hooggelegen Garzon-wijngaard (350 tot 500 m) met veel klei en kalk. Er zijn lage rendementen na het droogproces van 20 hl/ha. De vergisting duurt circa 30 dagen, met dagelijkse ‘remontage’ (de schillenhoed besprenkelen met wijn onder uit het vat) en ‘pigeage’ (het onderdompelen van de schillenhoed). De wijn rijpt 36 maanden op houten vaten van 500 liter en nog 1 jaar op fles, voordat hij verhandeld wordt.

Culinair Advies
Een perfecte partner voor wildgerechten, gegrild vlees of krachtige stoofvleesgerechten uit de oven. Ook perfect bij oude harde kazen.

Wijnhuis

Klassieke Soaves van het allerhoogste niveau. Leonildo Pieropan wordt gezien als de godfather van Soave. De wijnen worden gemaakt van de druiven garganega en trebbiano uit de heuvels rond de stad Soave. De speciale cuvée La Rocca, gemaakt van laat geplukte druiven, krijgt een opvoeding op Frans eikenhout en wint internationaal vele prijzen. Andrea en Dario zetten het werk van hun vader voort en maken naast de beroemde Soave ook rode wijnen van uitzondelijke kwaliteit. Na het bestuderen van regionale druivenrassen, het terroir en het microklimaat kocht het bedrijf in 1999 wijngaarden en onroerend goed in Cellore d’Ilasi (Valpolicella en Amarone). Van corvina, corvinone, rondinella en croatina veronese worden nu een prachtige Valpolicella, Ruberpan en een complexe en rijke Amarone gemaakt. Het oude vijftiende-eeuwse klooster op het domein, Villa Cipolla, wordt op dit moment gerestaureerd en verbouwd tot luxe agriturismo. De olijfolie van Pieropan wordt gemaakt van olijven van eigen olijfboomgaarden die vlakbij de wijngaarden van Soave liggen. Deze karakteristieke en delicate olijfolie gaat perfect samen met verfijnde gerechten Alle wijnen van dit wijnhuis...

Regio

De Veneto is een van de productiefste wijnstreken van Italië. Circa 20% van de nationale wijnproductie komt uit deze streek rondom Verona en Venetië. Een aanzienlijk deel van de Veneto-wijnen is van twijfelachtige kwaliteit, veroorzaakt door hoge opbrengsten en door een coöperatie-gedomineerde markt. Het is dus goed zoeken naar de – wel degelijk bestaande – goede wijnen.

De Veneto strekt zich uit van de oostoever van het Gardameer tot net ten oosten van Venetië. De belangrijkste subgebieden zijn die direct ten oosten van het Gardameer en boven de stad Verona, en het verder oostelijk (boven Treviso) liggende Conegliano-Valdobbiadene. Aan de noordkant van de Veneto zijn de Alpen van grote invloed, terwijl de Middellandse Zee aan de zuidoostkant zijn stempel drukt op het gebied. Alle wijnen van deze regio...

Druivenras

Corvina
De precieze oorsprong van corvina is niet helemaal bekend. Er zijn geschriften daterend uit 1627 waarin de naam van de druif – gespeld als ‘corvini’ – al voorkomt, al weten we niet zeker of het ook echt om dezelfde druif gaat. De naam ‘corvina’ duikt bijna 200 jaar later op. Het staat geschreven dat de druif in 1818 op grote schaal aangeplant staat in Valpolicella. En dat is vandaag de dag nog steeds het geval. Alle wijnen met deze druif...

Croatina
Alle wijnen met deze druif...

Rondinella
De verhalen over rondinella gaan terug tot het jaar 1882. In de geschiedenis van de wijnwereld valt dat nog mee. Het is een vrij jong druivenras, dat afstamt van corvina. Beide druiven, aangevuld met molinera, vormen de basis van de rode wijnen uit de Veneto, waaronder de beroemde Amarone della Valpolicella, geconcentreerde rode wijn van ingedroogde druiven. Alle wijnen met deze druif...

Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

U recenseert: Pieropan - Amarone della Valpolicella Magnum

Hoe heeft u dit product gewaardeerd? *

 
Prijs / kwaliteit
{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen