Pieropan - Soave Classico Calvarino Magnum

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

WS
90
HH
9+
DC
94

Deze wijn is beoordeeld door een onafhankelijke jury. De schaal van deze individuele, onafhankelijke jury's is als volgt opgesteld:

RP - Robert Parker - schaal tot 100 punten
WS - Wine Spectator - schaal tot 100 punten
AG - Antonio Galloni - schaal tot 100 punten
PW - Perswijn - 1 t/m 5 sterren (* = slecht, ** = matig, *** = goed, **** = zeer goed, ***** = uitstekend) 
WL - WINELIFE - 1 t/m 3 glaasjes 
HH - Harold Hamersma - een rapportcijfer tot 10 
NK - Nicolaas Klei - 1 t/m 5 glaasjes

  • RP Robert Parker
  • WS Wine Spectator
  • AG Antonio Galloni
  • PW Perswijn
  • WL WINELIFE
  • HH Harold Hamersma
  • NK Nicolaas Klei
€ 49,50
+
-
Over de wijn

Specificaties

Druivenras Garganega, Trebbiano
Regio / streek Veneto
Land Italië
Oogst 2015
Natuurlijke werkwijze Biologisch-dynamisch
inhoud 1,50

Details

De Calvarino wijngaard van het wijnhuis Azienda Agricola Pieropan ligt in het hart van de Soave Classico regio en vormt - sinds de aankoop ervan in 1900 - de kern van het landgoed van de familie Pieropan. De grond hier dateert terug tot in het tertiaire tijdperk en is rijk aan klei en basalt, hetgeen de wijn een hartig, mineraal karakter geeft. De naam Calvarino is afgeleid van 'de kleine cavalerie' om aan te geven hoe moeilijk het is om de veelal zeer steile wijngaarden hier te bewerken. De Calvarino-wijn werd voor het eerst gemaakt in 1971 en staat symbool voor de meest traditionele en karakteristieke wijn uit het Soave-gebied. De neus van de wijn is fris, met een hint van (vlier)bloesem, citroen en kersen. In de mond is de wijn droog, mineraal met een prachtige lengte en finesse.

Critici over deze wijn

WS
90
Wine Spectator
2014:
HH
9+
Harold Hamersma
2014: De gewone van Pieropan al zo ongewoon goed. En dan nu de signature versie. Ach hemeltje, en dat nadat ik net een halve fles van die eerste had weggeproefd om het hoofd koel te houden (zie ook daar). Is het daarom dat ik weer zo enthousiast over deze ben? Of is het gewoon omdat dit echt de ongewoon lekkere is? Vorig jaar al geproefd. Maar ze zijn er nog. De limoncellozuren zonder het zoet. Amandelen op hun fraaist. Zachte appeligheid. En de diepst gedolven mineralen. Nog maar eens inschenken. Het warmste gedeelte van de dag moet immers nog komen.
Perswijn
Essentiële Soave Classico, deze wijn mag u zeker niet missen.
DC
94
Decanter
A blend of Garganega and Trebbiano di Soave, this delivers more stone fruit and less spice than the regular Soave Classico. Nonetheless, it still has gossamer elegance and invigorating freshness. A substantial wine that cries out for chicken in a creamy s
Over dit product

Het wijnhuis

Naast de klassieke Soaves van het allerhoogste niveau, Leonildo Pieropan wordt gezien als de 'Godfather' van Soave, heeft Leonildo Pieropan zijn werkgebied uitgebreid met rode wijnen. Hij heeft de afgelopen jaren unieke wijngaardpercelen aangekocht die andere telers te lastig of te arbeidsintensief vonden om te bewerken. De witte Soave wijnen worden gemaakt van de garganega druif uit de heuvels rond de stad Soave. De rode klassieke wijnen Vaploicella en Amarone worden gemaakt van de druivensoorten corvina, rondinella en molinara, die liggen in een wijdere cirkel rond het stadje Soave.

Het gebied

Amarone worden gemaakt van de druivensoorten corvina, rondinella en molinara, die liggen in een wijdere cirkel rond het stadje Soave. Veneto - Bekend om z’n Soave en Valpolicella is Veneto verantwoordelijk voor het grootste aantal DOC-wijnen in volume. Het hart van de regio is opera en wijnstad Verona, en de regio strekt zich uit van de Adriatische zee tot voorbij het Gardameer. An
Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. Log in of registreer

{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen