Pieropan - Soave Classico Magnum

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

HH
9-
NK
4

Deze wijn is beoordeeld door een onafhankelijke jury. De schaal van deze individuele, onafhankelijke jury's is als volgt opgesteld:

RP - Robert Parker - schaal tot 100 punten
WS - Wine Spectator - schaal tot 100 punten
AG - Antonio Galloni - schaal tot 100 punten
PW - Perswijn - 1 t/m 5 sterren (* = slecht, ** = matig, *** = goed, **** = zeer goed, ***** = uitstekend) 
WL - WINELIFE - 1 t/m 3 glaasjes 
HH - Harold Hamersma - een rapportcijfer tot 10 
NK - Nicolaas Klei - 1 t/m 5 glaasjes

  • RP Robert Parker
  • WS Wine Spectator
  • AG Antonio Galloni
  • PW Perswijn
  • WL WINELIFE
  • HH Harold Hamersma
  • NK Nicolaas Klei
€ 33,50
Over de wijn

Specificaties

Druivenras Garganega, Trebbiano
Regio / streek Veneto
Land Italië
Oogst 2014
inhoud 1,50

Details

Nationaal en internationaal wordt Pieropan gezien als schoolvoorbeeld van de kwaliteit die de Soave kan bieden. Uit de heuvels, met een vulkanische bodem gemengd met klei, gelegen nabij het pittoreske stadje Soave. Helder, lichtgelig met een groene zweem prikkelt de wijn je neus in, lichtfris aromatisch, van amandelbloesem tot citrusfruit. Lijkt in eerste instantie lichtvoetig, maar al snel ontvouwt zich een rijk smakenpalet, heel verfijnd van peer- tot citrusfruit, delicate zuren, een mooie mineraliteit en lichte bittertjes. Een waar lentefeestje.

Critici over deze wijn

HH
9-
Harold Hamersma
Een van de beste Soave-producenten. Altijd weer een plezier om te mogen beoordelen. Zachtzuur limoenig, licht talmend, schuchter, wat amandeltjes, een vleugje asperge, gele pruimen en een discrete citrustouch. En zit er pasta waar de zeebanketbakker de hand in heeft gehad in de pan? Niet over twijfelen: Pieropan.
NK
4
WineLife
Soave zoals soave ooit bedoeld is, door een Dorstige Schepper. Daarna is er een en ander misgegaan. Gelukkig is dit lichtend voorbeeld er nog, dat ons met fruit, kruiden, bloesem, anijs, amandelen, en met opwekkend wat bitter ter bezinning, de weg wijst. Altijd al op yoga, deeltijd-rebirthing of transcendente powermeditatie willen gaan? Pieropan als aperitief is goedkoper en wijst u doeltreffender de weg naar het verborgene onder de oppervlakte. En gezéllig dat dat verborgene is!
Over dit product

Het wijnhuis

Naast de klassieke Soaves van het allerhoogste niveau, Leonildo Pieropan wordt gezien als de 'Godfather' van Soave, heeft Leonildo Pieropan zijn werkgebied uitgebreid met rode wijnen. Hij heeft de afgelopen jaren unieke wijngaardpercelen aangekocht die andere telers te lastig of te arbeidsintensief vonden om te bewerken. De witte Soave wijnen worden gemaakt van de garganega druif uit de heuvels rond de stad Soave. De rode klassieke wijnen Vaploicella en Amarone worden gemaakt van de druivensoorten corvina, rondinella en molinara, die liggen in een wijdere cirkel rond het stadje Soave.

Het gebied

Veneto - Bekend om zijn Soave en Valpolicella is Veneto verantwoordelijk voor het grootste aantal DOC-wijnen in volume. Het hart van de regio is opera en wijnstad Verona, en de regio strekt zich uit van de Adriatische zee tot voorbij het Gardameer. Andere grote namen uit deze regio zijn onder meer de witte Bianco di Custoza en de rode Bardolino.
Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. Log in of registreer

{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen