Portal da Calcada - Vinho Verde

€ 9,25
Nog %1 beschikbaar
Calcada

Wijnhuis Calçada

Ruim voordat António Lago Cerqueira, een gefortuneerde politicus en kunstliefhebber, in 1917 met de bouw van een wijnmakerij officieel het Wijnhuis Calçada stichtte, werden er rondom de Casa de Calçada al heel lang druiven verbouwd om wijn van te maken. Het h . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Albariño, Arinto, Azal
Afsluiting Kurk
Regio Minho
Inhoud 0,75
Producent Calcada
Land Portugal

Details

Eindelijk in het assortiment! Een 'dijk van een Vinho Verde'. Van diverse wijngaardpercelen waar dit wijnhuis over beschikt worden de druiven zoals loureiro, arinto, azal en trajadura op het optimale rijpingsmoment handmatig geplukt .De verscheidenheid aan bodemstructuren, de ligging van deze percelen toont het potentieel aan van de regio Amarante en van de klasse van deze wijn. Bleekgeel van kleur, heel fijne belletjes en een expressieve neus met florale tonen (kenmerk van Vinho Verde), lentebloesem aroma's, limoentjes en vooral heel fris. Levendig fris en zuiver van smaak met spicy citrus/grapefruittonen en frisse (appel) zuren, nee dit is geen niemendalletje. Je hele mond wordt aangenaam bespeeld met smaak. En die smaak beklijft, de wijn heeft lengte , spanning en intensiteit. Echt heel goed gemaakt! Om zo te drinken (en dat lukt best met een alcoholpercentage van 11,5 %) of bij de lunch en deze Branco Reserva zal het zeker heel goed doen bij tal van visgerechten.

smaakimpressie

Wijn met een licht citroengele kleur. De kenmerkende lichte Vinho Verde-sprankeling zorgt ervoor dat de aroma’s uit het glas omhoogstijgen. Citrusfruit, grannysmith-appels en florale geuren wisselen elkaar af. De levendige, frisse zuurtjes en intens fruitige smaken maken je mond heerlijk schoon en zo klaar voor verfijnde visgerechtjes.

vinificatie

In optimale rijpheid worden de druiven handmatig geoogst in een selectie van wijngaarden. Deze hebben verschillende zonexposities, waardoor de diverse druivenrassen de kenmerkende Vinho Verde-kwaliteiten ontwikkelen. Bij binnenkomst worden ze ontsteeld en licht geperst. Na een statisch klaringsproces vindt in roestvrijstalen tanks bij 11°C de temperatuurgecontroleerde vergisting plaats gedurende circa 2 weken. Zo behoudt de wijn zijn aromatische expressie. Voor het bottelen wordt de wijn gefilterd.