Progetto Lageder - Riff Merlot Cabernet 2017

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

DGH
8
NK
2

Deze wijn is beoordeeld door een onafhankelijke jury. De schaal van deze individuele, onafhankelijke jury's is als volgt opgesteld:

RP - Robert Parker - schaal tot 100 punten
WS - Wine Spectator - schaal tot 100 punten
AG - Antonio Galloni - schaal tot 100 punten
PW - Perswijn - 1 t/m 5 sterren (* = slecht, ** = matig, *** = goed, **** = zeer goed, ***** = uitstekend) 
WL - WINELIFE - 1 t/m 3 glaasjes 
HH - Harold Hamersma - een rapportcijfer tot 10 
NK - Nicolaas Klei - 1 t/m 5 glaasjes

  • RP Robert Parker
  • WS Wine Spectator
  • AG Antonio Galloni
  • PW Perswijn
  • WL WINELIFE
  • HH Harold Hamersma
  • NK Nicolaas Klei
€ 11,50
Over de wijn

Specificaties

Smaaktype Droog, medium vol, fruitig en elegant.
Druivenras Merlot, Cabernet Sauvignon
Regio / streek Trentino-Alto Adige
Land Italië
Oogst 2017
Sluiting Schroefdop
Serveertemperatuur 14 tot 16°C
Opleg potentieel Tot 4 jaar na de oogst.
inhoud 0,75

Details

Smaakimpressie
Paarsrood van kleur. In de neus aroma’s van rode en zwarte bessen en een hint van geroosterde paprika. In het smaakpalet rijp rood fruit, dat in de afdronk begeleid wordt door de juiste tannines en milde zuren.

Vinificatie
Na de oogst worden de druiven ontsteeld en direct gekneusd. Dan ondergaan ze 12 dagen lang een temperatuurgecontroleerde alcoholische gisting op grote roestvrijstalen cuves. Daarna worden de druiven geperst en wordt het sap overgestoken op grote betonnen vaten. Na 18 maanden rijping vindt de botteling plaats.

Culinair Advies
Bij patés en terrines, pastagerechten, pizza en lasagne.

TIP: Gegratineerde asperges met lamspastrami

Wijnhuis

De visie van Alois Lageder op het wijnmaken vind je terug in al zijn wijnen, of het nu een Pinot Grigio uit één wijngaard is of de betaalbare en herken bare Riff-wijnen. Zoals bij al zijn projecten is kwaliteit ook hier de belangrijkste drijfveer. Dankzij zijn achtergrond én zijn band met lokale wijnboeren heeft Lageder de eerste keuze bij de selectie van wijngaarden die de druiven leveren voor de Riffwijnen. En de naam Riff? Die verwijst naar de oorsprong van de wijngaarden. Want waar nu druiven groeien, was vroeger zee. Het is letterlijk een drooggevallen zeerif, rijk aan kalksteen, dat de wijnen karakter en smaak geeft. De fossielen op het etiket zijn daar een knipoog naar. Alle wijnen van dit wijnhuis...

Regio

Trentino en Alto Adige zijn twee gebieden in het noordoosten van Italië, die onder elkaar liggen. Ze worden vaak in één adem genoemd als ware het één gebied, maar de tegenstellingen zouden bijna niet groter kunnen zijn. Alto Adige behoort pas sinds 1919 tot Italië en is bijna on-Italiaans, terwijl Trentino in alles typisch Italiaans is.

Alto Adige ligt vrijwel direct onder de Brennerpas, in het smalle dal dat de rivier de Adige heeft gevormd in het massief van de Dolomieten. Verder naar het zuiden wordt het dal breder en gaat de streek over in Trentino. De wijnproductie in Alto Adige vindt plaats op de hellingen van de bergen, met wijngaarden op soms wel 1000 meter hoogte. In Trentino liggen de wijngaarden meer in de vlakten en lager. Alle wijnen van deze regio...

Druivenras

Viognier
In de tweede helft van de 20e eeuw was de viognier op sterven na dood. Er werd geen interesse voor getoond en hij verdween langzaam uit de wijngaarden. Wonderlijk genoeg steeg bijna plotseling de belangstelling weer en nog steeds groeit de populariteit van de druif enorm! Alle wijnen met deze druif...

Chardonnay
Over chardonnay zouden we hier een heel boek kunnen schrijven. Het is met afstand de bekendste druif ter wereld. Hij groeit overal, kent een gigantische diversiteit aan kwaliteiten en smaaktypen, heeft een enorme schare fans, maar is wellicht ook het meest verguisde druivenras; geen andere wijn heeft immers zo’n sterke antibeweging als Chardonnay: ABC – Anything But Chardonnay. Alle wijnen met deze druif...

Critici over deze wijn

DGH
8
De Grote Hamersma
2015:
NK
2
Nicolaas Klei
2014:
Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

U recenseert: Progetto Lageder - Riff Merlot Cabernet 2017

Hoe heeft u dit product gewaardeerd? *

 
Prijs / kwaliteit
{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen