Quinta da Calcada - Exuberant 2017

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

HH
9-

Deze wijn is beoordeeld door een onafhankelijke jury. De schaal van deze individuele, onafhankelijke jury's is als volgt opgesteld:

RP - Robert Parker - schaal tot 100 punten
WS - Wine Spectator - schaal tot 100 punten
AG - Antonio Galloni - schaal tot 100 punten
PW - Perswijn - 1 t/m 5 sterren (* = slecht, ** = matig, *** = goed, **** = zeer goed, ***** = uitstekend) 
WL - WINELIFE - 1 t/m 3 glaasjes 
HH - Harold Hamersma - een rapportcijfer tot 10 
NK - Nicolaas Klei - 1 t/m 5 glaasjes

  • RP Robert Parker
  • WS Wine Spectator
  • AG Antonio Galloni
  • PW Perswijn
  • WL WINELIFE
  • HH Harold Hamersma
  • NK Nicolaas Klei
€ 11,50
+
-
Over de wijn

Specificaties

Producent Portal da Calcada
Druivenras Albariño, Azal, Loureiro
Regio / streek Minho
Land Portugal
Oogst 2017
inhoud 0,75

Details

Smaakimpressie
Wijn met een licht citroengele kleur en een groene zweem. In het begin een vrij ingetogen aroma wat met wat meer zuurstof in het glas loskomt. Daarna een traktatie met heel zacht, tropisch fruit met lichte, frisse groente aroma’s.  De smaak is levendig en zacht met de frisheid van citrusfruit, groene appels, kruiden en fijne mineraliteit. De levendige, frisse zuurtjes en zachte, fruitige smaken maken je mond heerlijk schoon en zo klaar voor verfijnde visgerechtjes. Drink hem op 10-12°C binnen 4 jaar na de oogst.

Vinificatie
In optimale rijpheid worden de druiven handmatig van de diverse geselecteerde wijngaarden geoogst. Deze hebben verschillende zonexposities waardoor de verschillende druivensoorten de kenmerkende Vinho Verde kwaliteit ontwikkelen. Bij binnenkomst worden ze ontsteeld en licht geperst. Na een statisch klaringsproces vindt in roestvaststalen tanks onder de 11°C de temperatuur gecontroleerde vergisting plaats voor circa twee weken. Zo behoudt de wijn zijn aromatische expressie. Voor het bottelen wordt de wijn gefilterd.

Culinair Advies
Perfect als apéritief, bij sushi, sashimi en een diversiteit aan groente-  en visgerechten bijvoorbeeld mosselen, een torentje fruits de mer of gefrituurde calamares met wat citroen.

Wijnhuis

Het wijnbedrijf Adega do Salvador is een project van de familie Mota. Deze familie zet het werk voort van een van de pioniers van de streek, António do Lago Cerqueira. Hij startte in 1927 in de kelders van Casa da Calçada met de productie van Vinho Verde. Het door de familie gebouwde wijnbedrijf is state of the art en ligt bij de 40 hectare wijngaarden in het subdistrict Amarante. Amarante ligt wat hoger en kent een iets warmer klimaat. De bodem kenmerkt zich hier met name door het hoge gehalte aan graniet. De Vinho Verde is terug van weggeweest en past helemaal binnen de trend van lichtverteerbare, frisse wijnen. Alle wijnen van dit wijnhuis...

Regio

Alle wijnen van deze regio...

Druivenras

Loureiro
Alle wijnen met deze druif...

Azal
Alle wijnen met deze druif...

Critici over deze wijn

HH
9-
Harold Hamersma
2015:
Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

U recenseert: Quinta da Calcada - Exuberant 2017

Hoe heeft u dit product gewaardeerd? *

 
Prijs / kwaliteit
{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen