Quinta da Calcada - Exuberant

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

HH
9-

Deze wijn is beoordeeld door een onafhankelijke jury. De schaal van deze individuele, onafhankelijke jury's is als volgt opgesteld:

RP - Robert Parker - schaal tot 100 punten
WS - Wine Spectator - schaal tot 100 punten
AG - Antonio Galloni - schaal tot 100 punten
PW - Perswijn - 1 t/m 5 sterren (* = slecht, ** = matig, *** = goed, **** = zeer goed, ***** = uitstekend) 
WL - WINELIFE - 1 t/m 3 glaasjes 
HH - Harold Hamersma - een rapportcijfer tot 10 
NK - Nicolaas Klei - 1 t/m 5 glaasjes

  • RP Robert Parker
  • WS Wine Spectator
  • AG Antonio Galloni
  • PW Perswijn
  • WL WINELIFE
  • HH Harold Hamersma
  • NK Nicolaas Klei
€ 11,50
+
-
Over de wijn

Specificaties

Druivenras Alvarinho, Azal, Loureiro
Regio / streek Minho
Land Portugal
Oogst 2015
inhoud 0,75

Details

Een zeer uitbundige Vinho Minho van de Quinta da Calçada, hier liggen de mooiste percelen met druivenvariëteiten zoals alvarinho, loureiro, en azal. Intense en expressieve bleekgele wijn met een groen zweempje in de kleur. Intens, schoon, puur en fris is het eerste wat je denkt als je dit proeft. Wat een frisheid! Citrustonen zoals buxus, limoen en grapefruit, licht floraal, licht ziltig, heel aromatisch en sappig kanpperig met een behoorlijke intensiteit en lengte. Zin om door te drinken, ideale tuin- of terras wijn, die zich ook graag laat vergezellen van een (lunch)maaltijd bij voorkeur met vis of alleen met oesters bijvoorbeeld.

Critici over deze wijn

HH
9-
Harold Hamersma
Een eerdere oogst werd een van de winnaars van de blindproeverij voor Het Parool met als thema Wat is de lekkerste wijn bij stokbrood met tomaat en ansjovis? . Onder andere dankzij het cijfer en de proefnotitie van panellid Guillaume de Beer, tevens chef-kok van Daalder en Guts & Glory in Amsterdam: Dat knapperige van de wijn past heel goed bij het knisperende korstje van het gebakken stokbroodje. En ook het zout van de ansjovis gaat er heerlijk in mee. Zelf nog maar eens de nieuwste oogst nageproefd. Ook zonder de ansjovis en De Beer een verrukking.
Over dit product

Het wijnhuis

Het wijnbedrijf Adega do Salvador is een familieproject van de Mota familie. Zij zetten de nalatenschap voort van één van de pioniers van de streek, Antonio de Lago Cerqueira. Hij startte in de kelders van Casa da Calçada in 1927 met de productie van Vinho Verde. Het door de familie nieuw gebouwde wijnbedrijf is hypermodern en ligt bij de 40 hectare wijngaarden in het sub-district Amarante. Dit is 1 van de 9 districten die allemaal binnen het wettelijk afgebakende Vinho Verde gebied liggen. Amarante ligt wat hoger en kent een iets warmer klimaat. De bodem kenmerk zich hier met name door het hoge gehalte aan graniet.

Het gebied

Minho - In het Noord-westen van Portugal in de wijnregio Minho wordt sinds jaar en dag de Vinho Verde wijn gemaakt. Tegenwoordig kunnen die ook van uitstekende kwaliteit zijn zoals de Portal en Quinta do Calcada bewijzen. Vroeger werd deze jonge (groene) wijn al vroeg gebotteld en had daardoor een laag alcoholpercentage, om en nabij de 10% alcohol. De frisse (appel)zuren gistten vaak nog na op de fles wat zorgde voor een lichte bubbel in de wijn. Een makkelijke, frisse maar soms ook wat laffe zomerwijn, die het eind van het jaar niet overleefde. De druivensoorten die hier voor de Vinho Verde gebruikt kunnen worden zijn: alvarinho, arinto, azal, loureiro en trajadura. Vandaag de dag maakt men o.a.bij Quinta do Calcado (met de kennis van nu) iets serieuzere wijnen, die frisheid en elegantie hebben, in balans zijn, karakter hebben en zeer smaakvol zijn.
Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. Log in of registreer

{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen