Quinta do Passadouro - Vintage Port

Nog %1 beschikbaar

Specificaties

Meer informatie
Druivenras(sen) Tempranillo, Tinta Amarela, Touriga Franca, Touriga Nacional
Afsluiting Kurk
Regio Douro
Inhoud 0,75
Producent Quinta do Passadouro
Land Portugal

Details

2011. Deze Vintage Port van Quinta do Passadouro is het vlaggenschip van de portwijnen van deze Quinta. De druiven zijn afkomstig van de steile wijngaarden op een hoogte tot 300 meter. De gemiddelde leeftijd van de wijnranken voor deze vintage is 40 jaar, met uitschieters van 50-80 jaar oud. Net als bij de rode wijnen van dit huis worden de druiven met de hand geplukt en met de voeten getreden in granieten 'lagares'. De jonge portwijn wordt vervolgens 2 jaar op eikenhouten vaten opgevoed. Ongeopend is dit 'wonder in een fles' minstens 15-20 jaar te bewaren, waarbij de wijn steeds beter wordt!

smaakimpressie

Prachtig donkerpaars in zijn jeugd, neigend naar bruinrood na enige jaren flesopleg. Zeer aromatisch, volop pruimen, kersen, bosvruchten en gekonfijt fruit. Stevig, vol en rond in de mond, zeer geconcentreerd, erg fruitig met op de achtergrond vanille, cacao en zachte tannines.

vinificatie

Een blend van diverse druivenrassen van één oogstjaar. Net als bij de rode wijnen van dit huis worden de druiven voor de port met de hand geplukt en met de voeten getreden in granieten ‘lagares’. Wanneer de gewenste restzoetgraad is bereikt, wordt de alcoholische gisting gestopt door toevoeging van kwalitatief hoogwaardige wijnalcohol. De jonge port wordt vervolgens 2 jaar op eikenhouten vaten opgevoed. Dat gebeurt deels in ‘pipas’ (550 liter), deels in ‘tonéis’ (5.500 liter).