Quinta do Vesuvio - Vintage Port

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

€ 96,50
+
-
Over de wijn

Specificaties

type Port
Druivenras Touriga Nacional
Regio / streek Douro
Land Portugal
Oogst 2005
inhoud 0,75

Details

2005. Op deze traditionele quinta wordt alleen vintage port geproduceerd. De bedoeling is om hier altijd de best mogelijke port te maken. Van de wijngaard tot aan de fles, alles wordt in het spel gezet om dit doel te bereiken. De perfect rijpe druiven word en met de hand geoogst, ras per ras, en perceel per perceel. Alle druiven worden in traditionele granieten 'lagares' met de voeten getreden, door een ploeg van 50 zeer gemotiveerde mensen per 'lagar'. Vintage port wordt van de allerbeste druiven gepr oduceerd en alleen in de allerbeste jaren! Deze port is rijk aan aroma's van zwarte en blauwe bessen, pruimen, gerookt hout, specerijen en mineralen. Op zijn best na 15+ jaar na botteldatum of in zijn jeugdige fruit. Een absolute smaakbeleving!
Over dit product

Het wijnhuis

De Quinta do Vesuvio is een legendarisch wijndomein aan de zuidelijke oever van de Douro rivier met een historie van meer dan 500 jaar! De 'single quinta' vintage wijnen van Quinta do Vesuvio zijn het resultaat van een complexe bodem en ideale weersomstandigheden. Door de grilligheid en steilheid van de bodem ontstaan er unieke microklimaten die voor extra complexiteit zorgen in de vintage port. Alle wijngaarden van de quinta genieten een 'A' klassering, de beste. Sinds de overname in 1989 door de beroemde en alom gerespecteerde Symington familie, is de quinta volledig gerenoveerd in haar oude glorie.

Het gebied

Douro - De Douro is vooral bekend van z'n Portwijnen, waar maar bijna de helft van de totale oogst naartoe gaat. De andere helft wordt gebruikt voor de productie van stille Douro-wijn. De witte en rode tafelwijnen behoren tot de top van wat Portugal te bieden heeft. De streek is onderverdeeld in drie districten: Baixo Corgo, Cima Corgo en de Douro Supérior. Voor de productie van de wijnen én Ports maakt men gebruik van circa 100 druivensoorten, waaronder de Touriga Nacional voor rood en Mavasia voor wit. De andere grote troef van Portugal is nog steeds Port. Deze versterkte wijn dankt zijn naam aan de havenstad Porto, maar komt uit de Dourovallei. Het is zonder meer één van de meest spectaculaire wijnlandschappen ter wereld met terraswijngaarden op steile graniethellingen. Het wijngebied werd reeds in 1756 afgebakend en is daarmee het oudste gereglementeerde herkomstgebied ter wereld.
Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. Log in of registreer

{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen