Rebholz - Weissburgunder trocken 2019

Mooi Cadeau

Deze wijnen zijn perfecte cadeaus voor wijnliefhebbers en verzamelaars.

Verzamelbaar

Deze wijnen zijn ideaal om te bewaren. Ze zullen, indien op de juiste manier bewaard, in kwaliteit verbeteren en wellicht in waarde toenemen.

Biologische wijn

Deze wijnen zijn of biologisch, biodynamisch of duurzaam gemaakt.

Cult wijn

Deze wijnen hebben (in de wereld van wijnliefhebbers) een status van cult verworden door beperkte beschikbaarheid en hoge kwaliteit.

Boetiek wijn

Deze wijnen worden gemaakt door kleine producenten, die artisanaal te werk gaan.

Schroefdop

Deze wijnen zijn afgesloten met een schroefdop.

DGH
9-
DC
92

Deze wijn is beoordeeld door een onafhankelijke jury. De schaal van deze individuele, onafhankelijke jury's is als volgt opgesteld:

RP - Robert Parker - schaal tot 100 punten
WS - Wine Spectator - schaal tot 100 punten
AG - Antonio Galloni - schaal tot 100 punten
PW - Perswijn - 1 t/m 5 sterren (* = slecht, ** = matig, *** = goed, **** = zeer goed, ***** = uitstekend) 
WL - WINELIFE - 1 t/m 3 glaasjes 
HH - Harold Hamersma - een rapportcijfer tot 10 
NK - Nicolaas Klei - 1 t/m 5 glaasjes

  • RP Robert Parker
  • WS Wine Spectator
  • AG Antonio Galloni
  • PW Perswijn
  • WL WINELIFE
  • HH Harold Hamersma
  • NK Nicolaas Klei
€ 17,95
+
-
Over de wijn

Specificaties

Producent Weingut Ökonomierat Rebholz
Smaaktype Fris strak, aromatisch, fruitig en mineraal.
Druivenras Pinot Blanc
Regio / streek Pfalz
Land Duitsland
Oogst 2019
Sluiting Schroefdop
Serveertemperatuur 8 tot 12°C
Opleg potentieel Tot 3 jaar na de oogst.
Natuurlijke werkwijze Biologisch-dynamisch, Vegan
inhoud 0,75

Details

Smaakimpressie
De combinatie van druivenras en bodemtype geeft een bijzondere, kenmerkende complexiteit aan deze wijn. Zeer elegant en verfijnd, vol-aromatisch (appel, peer, kweepeer), complex, diep en zeer fris, met een prachtige, zachte en minerale finale.

Vinificatie
De streng geselecteerde druiven ondergaan direct bij aankomst in de wijnkelders een koude inweking van 24 uur om de volle aromatische kracht van de schillen te benutten. De gisting vindt plaats op rvs-tanks. Gezocht wordt naar een perfecte balans tussen fris zuur, fruit, restsuiker en alcohol.

Culinair Advies
Perfecte wijn voor delicate, lichte gerechten uit de moderne internationale keuken, in het bijzonder op basis van vis en zeevruchten.

Wijnhuis

Geen compromissen! Het wijnmaken wordt vaak beïnvloed door trends en voorkeuren vanuit de markt. Rebholz volgt echter al meer dan drie generaties lang een duidelijke eigen richting en trekt zich niets aan van invloeden van buitenaf. Het domein maakt wijnen op traditionele wijze, met respect voor de natuur (biologisch-dynamisch) en met als enig doel topkwaliteit produceren. Het domein wordt geleid door Hansjörg Rebholz en zijn vrouw Brigit. Hun zuivere wijnen zijn fris en elegant. Alle wijnen van dit wijnhuis...

Regio

De Duitse Pfalz kent veel gelijkenissen met de Franse Alsace, niet in de laatste plaats omdat hij direct ten noorden van dit gebied ligt. Het is het op een na grootste wijngebied van Duitsland, na Rheinhessen.

Opmerkelijk aan de Pfalz is dat het een gebied is dat niet gedomineerd wordt door een rivier, in tegenstelling tot vrijwel alle andere Duitse wijnbouwgebieden. Het gebied ligt direct ten noorden van de Alsace en wordt vaak de Duitse Elzas genoemd. Ten westen van het gebied ligt het Haardtgebergte, de uitlopers van de Vogezen. Het strekt zich van noord naar zuid uit over een afstand van circa 80 kilometer. Alle wijnen van deze regio...

Druivenras

Pinot Blanc
Pinot blanc is een van de drie druiven uit de machtige pinot-familie. Al eeuwenlang komt de pinotdruif voor in de Franse wijnbouw, maar pinot blanc is een van de jongere varianten als het om precieze vaststelling van het ras gaat. Alle wijnen met deze druif...

Critici over deze wijn

DGH
9-
De Grote Hamersma
Voor wie niet weet dat weisser burgunder pinot blanc is heeft Weingut Ökonomierat Rebholz het nog even op het achteretiket gezet. Prachtig wit van een van de beste domeinen uit de Südliche Weinstrasse, het likkebaarden veroorzakende deel van de Pfalz. Claim to fame van het Weingut: trocken. En droog is-ie. Gedroogde abrikoos wordt gecompenseerd door sappige appel en peer. Amandeltjes, niet te zoete meloen, puntje peper en delicate bitters.
DC
92
Decanter
2016: A high-quality example of what Pinot Blanc can do in the right hands. Uplifting lemon and apple blossom, creamy texture and pristine acidity. This is a versatile foodie wine. Drink: 2018-2020.
Beoordelingen

Reviews

Wees de eerste om dit product te waarderen

U recenseert: Rebholz - Weissburgunder trocken 2019

Hoe heeft u dit product gewaardeerd? *

 
Prijs / kwaliteit
{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen