Riedel glaswerk

Claus Riedel was in de jaren 50 de eerste die glasvorm in relatie bracht met de karakteristieken van de wijn. Daarnaast sprongen de glazen in vorm (hoge steel, scherpe rand) er duidelijk uit ten opzichte van wat men toen producereden. Design! Enkele mondgeblazen glazen uit de Sommeliersserie staan zelf in de permanente collectie van het MOMA in New York. Inmiddels is Riedel wereld marktleider op het gebied van wijnglazen in het midden en top segment. Met een reeks aan glazen series(300 verschillende glazen) maar allemaal op basis van hetzelfde principe. Vorm en functionaliteit moeten in elkaar overgaan.

Lees verder...

“Professor Claus J. Riedel was the first designer to recognize that the bouquet, taste, balance and finish of wines are affected by the shape of the glass from which they are drunk.”

Werkwijze van Riedel :

In samenwerking met wijnproducenten zoekt men naar de eigenschappen van de wijn die kenmerkend zijn voor dat gebied/ die wijnen en belangrijker: die druiven (grape varietal specific). Deze eigenschappen probeert men zoveel mogelijk tot uiting te laten komen in het glas. Bij frisse fruitige wijnen probeert men die eigenschappen te accentueren.

{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen