Central Otago

Central Otago is het zuidelijkste en misschien wel het mooiste wijngebied van Nieuw-Zeeland en staat bekend om sappige, kruidige Pinots Noirs. Het belangrijkste druivenras in Central Otago is pinot noir, aangevuld met andere druivenrassen die het goed doen in koele klimaten, onder andere chardonnay, sauvignon blanc en riesling. 

Lees verder...

Klimaat en bodem

Central Otago ligt niet alleen in het zuidelijkste puntje van Nieuw-Zeeland, het is ook het zuidelijkste wijngebied van de wereld. Hier heerst een uniek wijnklimaat, wat te maken heeft met het grote verschil tussen dag- en nachttemperatuur. Dat verschil kan namelijk oplopen tot wel 22 graden. Dat is perfect voor de druiven. De hitte van overdag bevordert de rijping en de aanmaak van suikers, terwijl de koele nachttemperatuur zorgt dat de natuurlijke zuurgraad behouden blijft.

Wijn uit Central Otago

De Pinots Noirs uit Central Otago zijn over het algemeen vol, met intense smaken van zondoorstoofd rood fruit en een vleug zwarte thee en gedroogde kruiden. Door de vele zonuren barsten de wijnen van het rijpe fruit en hebben ze vaak een hoog alcoholpercentage van 14% of meer. Wijnen uit de warme subregio’s Bannockburn, Bendigo en Cromwell staan te boek als de ‘klassieke Central Otago-wijnen’ met een typisch zoet pruimen- en kersenaroma. Gibbstown en Wanaka, de noordelijker gelegen gebieden, zijn vaak wat koeler en maken doorgaans een frissere stijl Pinot Noir.

Wijn-spijs: wat eten we erbij?

Over het algemeen zijn de Pinots Noirs die uit Central Otago komen vrij stevig. Het gerecht mag dus ook wel wat kracht hebben. Denk aan ingrediënten als tijm, rozemarijn en truffel. Een klassieke combinatie is Pinot Noir met gebraden eend. ‘Confit de canard’ doet het ook goed. Of een vegetarisch gerecht: gevulde portobello met spinazie en geitenkaas.

 

{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
x

Beste klant,

We willen je graag laten weten dat de winkels en de webshop van Wijnkoperij De Gouden Ton de komende tijd gewoon geopend zullen zijn. Mocht je vanwege het coronavirus de deur niet uit kunnen of willen, dan kan je uiteraard jouw bestelling plaatsen via de webshop.

We verzenden nu gratis bij bestellingen vanaf € 50,- (i.p.v. € 75,-)!

Dank voor je bestelling en hartelijke groet,
Het team van Wijnkoperij De Gouden Ton