Château du Tertre

Het prachtige landgoed van Château du Tertre is gevestigd in Arsac, een gemeente in AOC Margaux, Bordeaux. Met een geschiedenis die teruggaat naar 1143 is ChateauChâteau du Tertre een van de oudste landgoederen van de linkeroever. De laatste twee decennia zijn er twee Nederlanders die er het scepter zwaaien. In 1997 is het overgenomen door de Nederlandse zakenman Eric Albada Jelgersma, tevens eigenaar van Château Giscours. Al snel voegde Alexander van Beek zich bij hem om de dagelijkse leiding van beide châteaux op zich te nemen.

Lees verder...

Cru-waardig team

In 1855 vond de grote classificatie van Médoc plaats die de beste 61 chateaux indeelt in vijf klassen. Château du Tertre werd geclassificeerd als 5e Grand Cru Classé. Tel daarbij op dat het team dat Château du Tertre leidt ook verantwoordelijk is voor het aangrenzende Château Giscours, een 3e Grand Cru Classé. Bovendien is sinds 2008 Frédéric Ardouin aan boord als technisch directeur. Hij was eerder werkzaam bij Château Latour, 1e Grand Cru Classé uit Pauillac. Kortom, een cru-waardig team!

Wijngaard & druivenrassen

Château du Tertre telt een wijngaardoppervlakte van 52 hectare. Het is een van de weinige landgoederen waarvan de wijngaarden sinds de classificatie van 1855 onveranderd zijn gebleven. De hoofdrol is uiteraard weggelegd voor Cabernet Sauvignon, die zorgt voor concentratie en structuur in de wijn. De bijrollen worden vertolkt door Merlot, Cabernet Franc en laatrijpende Petit Verdot, die alle drie een eigen bijdrage leveren aan de uiteindelijke blend. Sinds 2008 zijn ze bezig met de omschakeling naar biodynamische wijnbouw.

Château du Tertre 2016

“​Powerful, intense and concentrated, those tannins are big in quantity and quality. This is a sombre, intellectual wine in the way that many 2016s are. It has a good texture of silky black fruits through the palate, suggesting this will age well, while a white pepper crescendo gives a spicy kick on the finish. 5% Petit Verdot completes the blend, with the wine aged in 50% new oak​”, ​aldus Jane Anson, die deze vintage 92 punten gaf.

{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen