Château Haut-Bailly

Het meest geliefde château van Bordeaux. Althans, dat zegt Jane Anson, de auteur van het boek ‘Inside Bordeaux’, dat in 2020 werd gepubliceerd. Hoe dat komt? Château Haut-Bailly is charmant; het maakt indruk zonder pocherig te zijn. De wijn is elegant, maar ook rijk en stelt nooit teleur. 

Lees verder...

Château Haut-Bailly is gevestigd in Pessac-Léognan en heeft een wijngaardoppervlakte van 30 hectare. De wijngaarden horen bij de oudste van Bordeaux. Op ongeveer een kwart van de wijngaarden staan stokken die tussen de 100 en 120 jaar oud zijn. Het meest spraakmakende is het perceel van 4 hectare dicht bij het landgoed, waar de zes druivenrassen van Bordeaux te vinden zijn. Ze zijn ooit aangeplant op basis van twaalfde delen: een twaalfde deel cabernet franc, carmenère, merlot, petit verdot en malbec, plus zeven twaalfde deel cabernet sauvignon.

De rest van de wijngaarden is aangeplant met 64% cabernet sauvignon, 30% merlot en 6% cabernet franc. Sinds 2007 wordt 7 hectare biologisch bewerkt. In tegenstelling tot veel andere châteaux maakt Château Haut-Bailly uitsluitend rode wijn.

{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen