Grand-Puy-Lacoste

Château Grand-Puy-Lacoste, gevestigd in Pauillac, is een vijfde Grand Cru Classé volgens de grote Médoc-classificatie van 1855. Jane Anson, auteur van het boek ‘Inside Bordeaux’, dat in 2020 werd gepubliceerd, zet Grand-Puy-Lacoste echter tussen de ‘deuxièmes’. Dat is nog eens een promotie.

Lees verder...

Château Grand-Puy-Lacoste is op veel vlakken anders dan de rest van de wijndomeinen in de Médoc. Het is een van de weinige – misschien zelfs het enige – dat onveranderd is gebleven sinds de classificatie van 1855. Veel châteaux hebben in de loop der jaren hun wijngaardareaal uitgebreid, maar Grand-Puy-Lacoste heeft het altijd bij 55 hectare gehouden. De wijngaarden liggen, ook ongebruikelijk voor de Médoc, in een aaneengesloten blok rondom het landgoed en zijn aangeplant met 75% cabernet sauvignon, 20% merlot en 5% cabernet franc. De gemiddelde leeftijd van de stokken ligt rond de 40 jaar, maar er zijn wijnstokken bij die er al sinds 1940 staan.

Sinds 1978 is het Château Grand-Puy-Lacoste in handen van de familie Borie, die – geheel tegen de gebruiken van de Bordeaux in – er niet alleen werkt, maar ook op het landgoed woont.

{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen