MAN Family Wines

MAN Family Wines is in 2001 opgericht in Stellenbosch, Zuid-Afrika. Hoewel de naam misschien anders doet vermoeden, verwijst MAN Family Wines naar drie vrouwen: Marie, Anette en Nicky. Het zijn de partners van de drie oprichters: José Conde van Stark-Condé en de broers Tyrrel en Philip Myburgh van Joostenberg Wines. Het begon allemaal met een simpel idee: het maken van een wijn die ze zelf graag zouden kopen. Zo gezegd, zo gedaan. Vanuit een trekkerschuur maakten ze de eerste 300 kisten Pinotage. Inmiddels heeft de trekkerschuur plaatsgemaakt voor een echte wijnkelder. Jaarlijks produceren ze maar liefst 250.000 kisten en ze exporteren naar 25 landen. 

Lees verder...

Het terroir van MAN Family Wines

MAN Family Wines is geen kleine speler meer te noemen. Desondanks blijven ze zich focussen op kwaliteitswijnen uit één klein gebied, namelijk Agter-Paarl. Dit subgebied ligt tussen Paarlberg en de voorsteden van Kaapstad en wordt gekenmerkt door glooiende heuvels en diepe leisteenbodems. Het gebied heeft een mediterraan klimaat met koude, natte winters en lange, droge zomers. Ideaal voor wijnbouw. Met een jaarlijkse regenval van ongeveer 450 mm is het gebied vrij droog, maar meer dan 85% van de wijnstokken redt het zonder irrigatie. Vanwege het gebrek aan regen staan er voornamelijk bush vines aangeplant, aangezien die over het algemeen minder water nodig hebben.

Chenin blanc, de trots van Zuid-Afrika én van MAN Family Wines

De drie mannen werken samen met een groep telers die bij elkaar opgeteld goed zijn voor 2000 hectare wijngaarden, waarvan 200 hectare met 25 jaar oude chenin-blancstokken. Dat is misschien de grootste verzameling ‘old vines chenin blanc’ van het land. Dit druivenras doet het goed in Zuid-Afrika, vooral op de diepe leisteenbodems. Het levert intense, fruitige wijnen op met een sterke mineraliteit en een goede zuurgraad. Chenin Blanc is goed voor een kwart van de productie bij MAN Family Wines.

De trots van José Conde

Het begon allemaal met de pinotagedruif, maar vandaag de dag deelt cabernet sauvignon de lakens uit. Een ongebruikelijke keuze in dit gebied. Waarschijnlijk heeft dat te maken met de invloed van partner José Conde, die bekend staat als een van de beste Cabernet Sauvignon-producenten.

Naast wijnen van cabernet sauvignon, pinotage en chenin blanc maakt MAN Family Wines ook prachtige wijnen van merlot, shiraz, chardonnay en sauvignon blanc.

{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen