Pinotage

Pinotage is een blauw druivenras uit Zuid-Afrika. Pinotage is ontstaan in Stellenbosch, op de wijnuniversiteit om precies te zijn. Professor Abraham Perold ontwikkelde deze druif door pinot noir en cinsault te kruisen. Hij wilde een druif maken die op pinot noir leek, maar ook de Zuid-Afrikaanse hitte kon weerstaan. Voor dat laatste kwam cinsault in beeld, een druivenras uit de warme Rhône.  

Lees verder...

Meer over de druif en de wijn

Het imago van pinotage loopt uiteen van nationale held tot nationale nachtmerrie. Dat komt omdat niet elke wijnmaker met de druif om kan gaan. In de wijngaard gaat het goed (hoge opbrengst, bestand tegen ziektes, winterhard), maar in de wijnkelder kan het soms misgaan en dan zijn de wijnen te herkennen aan aroma’s van verbrand rubber en verf. Niet goed, dus. Kwaliteitswijnen van pinotage zijn daarentegen vol, aards en fruitig met aroma’s van bramen, pruimen en zoete specerijen als kaneel en nootmuskaat. Om de tannine zachter te maken, krijgen de wijnen doorgaans een opvoeding in eikenhouten vaten. De Pinotage van Bellow’s Rock is daar een mooi voorbeeld van.

Wijn-spijs: wat eten we bij Pinotage?

In Zuid-Afrika combineren ze Pinotage vaak met gerechten van ‘de braai’. Een echte BBQ-wijn dus!

 

{{var product.name}} is toegevoegd aan de bestelling.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
x

Beste klant,

We willen je graag laten weten dat de winkels en de webshop van Wijnkoperij De Gouden Ton de komende tijd gewoon geopend zullen zijn. Mocht je vanwege het coronavirus de deur niet uit kunnen of willen, dan kan je uiteraard jouw bestelling plaatsen via de webshop.

We verzenden nu gratis bij bestellingen vanaf € 50,- (i.p.v. € 75,-)!

Dank voor je bestelling en hartelijke groet,
Het team van Wijnkoperij De Gouden Ton